Radno vrijeme 07-15h; +382 50 684 445; 50 470 272; 50 472 135; opstinamojkovac@t-com.me       

Najljepše uređeno dvorište, terasa, cvjetni aranžman

U maju mjescu ove godine Opština Mojkovac je preko lokalnog medija objavila obavještenje da će se izvršiti izbor najljepše uređenog dvorišta, terase i cvjetnog aranžmana.

U tom cilju formirana je komisija čiji je predsjednik bila Zora Bjelajac, prof.biologije, koja je imala zadatak da izvrši pregled dvorišta, terasa, cvjetnih aranžmana u urbanizovnom dijelu Mojkovca, cijeni njihovu uređenost, zelenilo i raznovrsnost, i donese odluku, što se ispostavilo kao ni malo lak zadatak.

 

Za najbolje uređeo dvorište izabrano je dvorište Vuka Božovića,

za najbolje uređenu terasu-terasa Javorke Rosić i

za najljepši cvjetni aranžman - aranžman Anđelić Branka iz Podbišća.

 

Lokalna uprava je željela da na ovaj način promoviše odgovoran odnos prema životnoj sredini i da uređenjem svog životnog prostora jačamo i razvijamo ekološku svijest i svijest o značaju životne sredine.

 

Ovogodišnja akcija i uručenje nagrada će biti podsticaj i motiv ostalim Mojkovčanima da se sledeće godine prijave i daju svoj doprinos uređivanjem svog životnog okruženja, a obaveza lokalne uprave će biti da se svaki lijepi kutak naše opštine pokaže, afirmiše i makar simbolično nagradi.

 

Nagrade su simbolične i iznose po 100€, a obezbijeđene su iz Budžeta lokalne uprave.

 

Lokalna uprava namjerava da nastavi sa ovakvim akcijama i da nagrade proširi i na dvorišta javnih ustanova, na prostore koji pripadaju etažnim vlasnicima (prostor oko zgrada) kao i na uređenja javnih površina.

 

Ovom prilikom pozivam Turističku organizaciju i brojne mojkovačke privrednike da se već naredne godine priključe i daju svoj doprinos obogaćivanju nagradnog fonda, a i da se zahvalim nagrađenima koji su, prije svega iz zadovoljstva i ljubavi uredili prostor u kome provode najveći dio dana.

 

GLAVNI ADMINISTRATOR OPŠTINE MOJKOVAC

Maja Ikervari

 

FOTO GALERIJA Najljepše uređeno dvorište, terasa, cvjetni aranžman

 


shadowshadowshadow

 

© 2024 Bild studio