NaslovnaLokalna upravaAktuelnoO graduTurizamFotoVi pitateKontaktDownload
Saobraćaj

Drumski saobraćaj ima najveći značaj. Još u srednjem vijeku ovuda su prolazili karavanski putevi koji su Brskovo povezivali sa Dubrovnikom, Kotorom i Starom Srbijom. Sa gradnjom kolskih makadamskih puteva počeće se tek poslije oslobodilačkog Veljeg rata 1876-78.godine, a kvalitetne asfaltne saobraćajnice ovaj kraj će dobiti tek poslije Drugog svjetskog rata.

Kroz Mojkovac prolazi Jadranski magistralni put koji ga povezuje sa centralnim i primorskim dijelom Crne Gore na jednoj, i Bijelim Poljem, Beranama i unutrašnjom Srbijom, na drugoj strani. Planirana izgradnja autoputa Podgorica-Mataševo u velikoj mjeri će skratiti put prema Podgorici, a tunel Sozina još više skraćuje put prema moru.

 

Mojkovac 028

 

Regionalnim putem Mojkovac – Đurđevića Tara ova opština je povezana sa Žabljakom i Pljevljima. Lokalnim asfaltnim putevima grad je povezan sa svim mjesnim zajednicama. Do gotovo svih većih katuna na Sinjajevini, Bjelasici i Prošćenskim planinama može se doći makadamskim putevima, tako da su prelijepi prostori ovih planina postali dostupni za sve posjetioce. Na Jadranskoj magistrali je smještena i savremeno opremljena Autobuska stanica, koja zadovoljava potrebe putnika sa ovog područja.

Teritoriju opštine Mojkovac, ispod padina Bjelasice, presijeca željeznička pruga Beograd-Bar, izgrađena 1976.godine. Ona čini osnovu željezničkog saobraćaja u našoj Republici. Željeznička stanica smještena je u industrijskom dijelu grada, a vozovi Željeznice Crne Gore vrše redovan prevoz putnika i robe na ovoj pruzi.


Poslove poštanskog, telegrafskog i telekomunikacionog saobraćaja obavljaju područne jedinice Pošte i Telekoma Crne Gore.

 

izbori

 

 

jrsp

1112

a

1113

1114

1115

Aktuelno

19.04.2018.

KONKURS za sufinansiranje programa rada sportskih klubova za 2018. godinu.

 

18.04.2018.

JAVNI POZIV NVO ZA PREDLAGANJE PREDSTAVNIKA NVO U SAVJETU ZA SARADNJU NVO I LOKALNE SAMOUPRAVE


01.03.2018.

Javna rasprava Nacrta odluke o budžetu Opštine Mojkovac za 2018.

06.02.2018.

Predsjednik Opštine Mojkovac, g-din Ranko Mišnić, sa saradnicima ugostio je direktora OŠ "Aleksa Đilas Bećo" povodom dobijanja prestižne državne nagrade "OKTOIH".

Detaljnije-preuzmite objavu

___________________

Programom zaštite i očuvanja kulturnih dobara za 2018. obezbijeđena finansijska sredstva za realizaciju projekta na teritoriji Opštine Mojkovac - lokalitet Brskovo.

Opširnije preuzmite fajl : Program zaštite i očuvanja kulturnih dobara za 2018.

ili posjetite sajt: http://www.mku.gov.me/ministarstvo

___________________


OBAVJEŠTENJE

JAVNA RASPRAVA

1. Nacrt Odluke o naknadi za komunalno opremanje građevinskog zemljišta

2. Nacrt odluke o naknadi za komunalno opremanje građevinskog zemljišta za bespravne objekte

3. Obavještenje-tekst

___________________

 

react_2016

Ko je onlajn

Imamo 359 gostiju na mreži
izborna