Poštovani posjetioci na ovoj stranici možete pronaći sadržaje vezane za Projekat "Znanje za održivi razvoj"

 

- Mountain biking - preuzmi tekst

- Kajak na moru - preuzmi tekst

 

Pogledaj vido

video

 

U okviru Projekta "Znanje za održivi razvoj" dana 06. i 07. oktobra 2012. godine u NP "Biogradska gora" održana je obuka. Edukatori su djeci održali predavanja i obuku sadržanu od edukativnih igara kroz koje su djeca učila kako se treba ponašati u prirodi, boraviti u njoj, kako razapeti šator - sklopiti, kako odlagati otpad i ubrzati njegovo razlaganje.

 

 

 

Obuka na Skadarskom jezeru - "Znanje za održivi razvoj" dana 21. oktobra 2012. godine.Krstarenje Skadarskim jezerom trajalo je 2časa. Edukatori su održali predavanje i kroz edukativno-zabavne igrice odradili rekapitulaciju svega onoga što su učesnici naučili i ocijenili ih visokim ocjenama.

 

 

 

Obuka u planinarskom domu "Džambas" - "Znanje za održivi razvoj" dana 10. i 11. novembra 2012. godine. Za vou praktičnu obuku odabrana je druga grupa od 15 učenika. Edukatori su nakon predavanja o "Leave no trace" principima, izvršili provjeru znanja kod učesnika i dodijelili im diplome o uspješno završenoj obuci.

 

 

 

 

"Znanje za održivi razvoj"  - pošumljavanje

 

 

 

 

"Znanje za održivi razvoj"  - koktel

 

 

 

 

"Znanje za održivi razvoj"  - Dana 14.02.2013. godine (svjetski dan očuvanja energije) održano je teorijsko predavanje. Aktivnosti je prisustvovalo 30 učenika i 2 nastavnika. Bojana Zejak, zaposlena u OPštini Mojkovac na poslovima zaštite životne sredine, održala je prezentaciju na temu reciklaže i štetnosti otpada po životnu sredinu. U okviru prezentacije djeca su pogledala lkratak film o tome na koji način mogu od otpada (reciklirajućih materijala) praviti upotrebne predmete. Motivisana prezentacijom, djeca su napravila veliki broj upotrebnih predmeta od reciklirajućih materijala.