NaslovnaLokalna upravaAktuelnoO graduTurizamFotoVi pitateKontaktDownload

 

poljop

Graphic3
sport_nvo
czkmk
rtvmk
AMSCG
T.O.Mojkovac
Imenik

darujemo

Shadow
f
Sporazum o partnerstvu Mojkovca i Nove Varoši
Predsjednik opštine Mojkovac Miladin-Brko Mitrović i Nove Varoši Slaviša Purić potpisali su Sporazum o partnerstvu u okviru Prekograničnog programa Srbije i Crne Gore.


Ovu saradnju, kako je objašnjeno, inicirale su MOSI igre koje su održane početkom jula prošle godine, kada su se sreli opštinski čelnici.


Potpisnici sporazuma su definisali saradnju u pripremi i realizaciji prekograničnog projekta pod nazivom „Susreti bez granica-razvoj pograničnog turizma, organizovanje manifestacija sportsko-kulturnog karaktera.

- Prekogranični program je usmjeren na razvoj i jačanje prekograničnih veza Crne Gore i Srbije u cilu promovisanja dobrosusjednih odnosa i održivog ekonomskog i društvenog razvoja u graničnom dijelu ove dvije države-istakao je Mitrović.

On je objasnio da sprovođenje ukupnog programa nadgleda zajednički nadzorni odbor kojeg čine zvaničnici sa crnogorske i srpske strane.

Projekat koji treba da afirmiše resurse i druge potencijale opštine Mojkovac u saradnji sa UNDP-om i njegovim konsultantom Jernejom Stritihom, biće završen do 23. septembra, a potom će biti dostavljen na odgovarajuće adrese za dodjelu bespovratne pomoći od strane fondova EU.

- Sve aktivnosti o dodjeli bespovratne novčane pomoći za mojkovačku i novovarošku opštinu biće ozvaničene ugovorima. Minimalni iznos po ugovoru je 50.000, a maksimalni 200.000 eura, s tim što opštine učestvuju sa 15 odsto sopstvenih prihoda - objasnili su Mitrović i Purić.

Oni su izrazili zadovoljstvo ovom saradnjom i naglasili da obje države u smislu podsticaja ove saradnje imaju podršku Zajedničkog tehničkog sekretarijata sa sjedištem u Prijepolju, odnosno lokalne kancelarije – Antena u Bijelom Polju.

Izvor:Dan

 

 

zabojsko_2

 

izbori

 

 

izborna

jrsp

1112

a

1113

1114

1115

Aktuelno

06.02.2018.

Predsjednik Opštine Mojkovac, g-din Ranko Mišnić, sa saradnicima ugostio je direktora OŠ "Aleksa Đilas Bećo" povodom dobijanja prestižne državne nagrade "OKTOIH".

Detaljnije-preuzmite objavu

___________________

Programom zaštite i očuvanja kulturnih dobara za 2018. obezbijeđena finansijska sredstva za realizaciju projekta na teritoriji Opštine Mojkovac - lokalitet Brskovo.

Opširnije preuzmite fajl : Program zaštite i očuvanja kulturnih dobara za 2018.

ili posjetite sajt: http://www.mku.gov.me/ministarstvo

___________________

 

OBAVJEŠTENJE

JAVNA RASPRAVA

1. Nacrt Odluke o naknadi za komunalno opremanje građevinskog zemljišta

2. Nacrt odluke o naknadi za komunalno opremanje građevinskog zemljišta za bespravne objekte

3. Obavještenje-tekst

___________________

 

react_2016

Ko je onlajn

Imamo 141 gostiju na mreži