NaslovnaLokalna upravaAktuelnoO graduTurizamFotoVi pitateKontaktDownload

 

poljop

Graphic3
sport_nvo
czkmk
rtvmk
AMSCG
T.O.Mojkovac
Imenik

darujemo

Shadow
f
Mojkovačka filmska jesen

Ovogodišnji 34. po redu filmski festival u gradu pokraj Tare „Mojkovačka filmska jesen" startovaće 21. septembra. Kako su saopštili u Savjetu Festivala, u zvaničnoj konkurenciji je pet filmskih ostvarenja nastalih na istom jezičkom području, koji su na prethodnim festivalima osvojili najviše nagrade. Riječ je o „Buick Rivijeri" Gorana Rušanovića (Hrvatska, BiH-a, Njemačka, SAD), „Beogradskom fantomu" Jovana Todorovića (Srbija, Mađarska, Bugarska), „Turneji" Gorana Markovića (Srbija, BiH-a), zatim „Čekaj me, ja sigurno neću doći" Miroslava Momčilovića (Srbija) i „Nije kraj" autora Vinka Brešana (Hrvatska, Srbija), čije projekcije počinju u 20 sati.

S obzirom na to da je ova najstarija manifestacija sedme umjetnosti u Crnoj Gori posvećena glumcu, tradicionalne nagrade za ostvarenu najbolju glavnu mušku i žensku ulogu, zatim najbolju epizodnu mušku i žensku ulogu proglasiće žiri koji čine poznati stvaraoci ove umjetnosti.

Osim filmskih projekcija koje će biti prikazane u velikoj sali Centra za kulturu, iz dodatnih sadržaja Festivala izdvajamo izložbu likovnog stvaralaštva Udruženja umjetničkih zanatlija Crne Gore koja će biti postavljena u holu ove ustanove koja je i neposredni organizator manifestacije. Najavljen je i okrugli sto o „Mojkovačkoj filmskoj jeseni", njenim kulturnim efektima u neposrednoj i široj okolini i perspektivi.

Biće, takođe, organizovani razgovori autora i protagonista filmova sa publikom nakon večernjih projekcija. Za srednjoškolce će drugog dana biti prikazana kratka ostvarenja diplomaca cetinjskog fakulteta koji će, uz učešće svojih profesora u, neposrednom druženju, odgovarati na pitanja mojkovačkih budućih akademaca. Domaćin je za goste predvidio i izlete.

Kako je Savjet predvidio, Festival će, pod pokroviteljstvom Opštine i Ministarstva kulture koji su obezbijedili najveći dio finansijskih sredstava, otvoriti ministar Branislav Mićunović.

Pored predstavnika medija, sve sadržaje ove manifestacije pratiće i zapisati odgovarajući bilten.

 

Izvor:Dan

 

BUICK-RIVIERA-PLAKAT-manja

 

izbori

 

 

izborna

jrsp

1112

a

1113

1114

1115

Aktuelno

06.02.2018.

Predsjednik Opštine Mojkovac, g-din Ranko Mišnić, sa saradnicima ugostio je direktora OŠ "Aleksa Đilas Bećo" povodom dobijanja prestižne državne nagrade "OKTOIH".

Detaljnije-preuzmite objavu

___________________

Programom zaštite i očuvanja kulturnih dobara za 2018. obezbijeđena finansijska sredstva za realizaciju projekta na teritoriji Opštine Mojkovac - lokalitet Brskovo.

Opširnije preuzmite fajl : Program zaštite i očuvanja kulturnih dobara za 2018.

ili posjetite sajt: http://www.mku.gov.me/ministarstvo

___________________

 

OBAVJEŠTENJE

JAVNA RASPRAVA

1. Nacrt Odluke o naknadi za komunalno opremanje građevinskog zemljišta

2. Nacrt odluke o naknadi za komunalno opremanje građevinskog zemljišta za bespravne objekte

3. Obavještenje-tekst

___________________

 

react_2016

Ko je onlajn

Imamo 143 gostiju na mreži