NaslovnaLokalna upravaAktuelnoO graduTurizamFotoVi pitateKontaktDownload

 

poljop

Graphic3
sport_nvo
czkmk
rtvmk
AMSCG
T.O.Mojkovac
Imenik

darujemo

Shadow
f
Najavljeno osnivanje razvojne agencije za Bjelasicu i Komove

Prošlomjesečnom posjetom Austriji pet predsjednika opština sa područja regiona Bjelasice i Komova, praktično je označen završetak petogodišnjeg programa Austrijsko-crnogorskog partnerstva za razvoj regiona te dvije planine. Dalje bi trebalo da nastavi razvojna agencija za Bjelasicu i Komove, čije se osnivanje najavljuje.

 

Za razliku od mišljenja većeg broja nevladinih organizacija da je od tog projekta, sa višemilionskim budžetom, mojkovačka opština prošla loše, sa direktnom pomoći koja nije, po riječima opštinskog savjetnika za sport, Ljuba Vukadinovića, prešla stotinu hiljada eura, predsjednik mojkovačke opštine Miladin Mitrović kaže da je, ipak, zadovoljan i pored toga što je Mojkovac dobio znatno manje od drugih.

 

komovi

 

''Ne mogu reći da sam nezadovoljan sa onim što smo od Austrijsko-crnogorskog partnerstva dobili, iz prostog razloga, jer se radilo o pomoći, a svaka pomoć je dobrodošla. Činjenica da su drugi, naročito Kolašin i Nacionalni park Biogradska gora, dobili mnogo više, ne treba sad da nas čini nezadovoljnim, iako smo, vjerovatno, mogli proći bolje, dobiti više'', rekao je Mitrović, ocjenjujući da su, ukupno gledano, kroz projekat austrijsko-crnogorskog partnerstva urađene veoma značajne stvari za region Bjelasice i Komova.

 

On je podsjetio da je Mojkovac, pored ostalog, dobio dječiji ski lift, zabavni park i da je kancelarija Austrijsko-crnogorskog partnerstva sa 30 hiljada eura, pomogla izradu prostorno-urbanističkog plana opštine.


Mitrović je rekao da se, kao nastavak započetog posla u regionu, razmišlja o osnivanju razvojne agencije za Bjelasicu i Komove.

'' U saradnji sa Ministarstvom turizma Crne Gore i Vladom Austrije formirana je radna grupa koja bi trebalo da uradi statut za Agenciju. Za prve tri godine njenog rada Vlada Austrije obezbijedila bi 1,5 miliona eura'', rekao je Mitrović.

 

Izvor: Pobjeda

 

izbori

 

 

izborna

jrsp

1112

a

1113

1114

1115

Aktuelno

06.02.2018.

Predsjednik Opštine Mojkovac, g-din Ranko Mišnić, sa saradnicima ugostio je direktora OŠ "Aleksa Đilas Bećo" povodom dobijanja prestižne državne nagrade "OKTOIH".

Detaljnije-preuzmite objavu

___________________

Programom zaštite i očuvanja kulturnih dobara za 2018. obezbijeđena finansijska sredstva za realizaciju projekta na teritoriji Opštine Mojkovac - lokalitet Brskovo.

Opširnije preuzmite fajl : Program zaštite i očuvanja kulturnih dobara za 2018.

ili posjetite sajt: http://www.mku.gov.me/ministarstvo

___________________

 

OBAVJEŠTENJE

JAVNA RASPRAVA

1. Nacrt Odluke o naknadi za komunalno opremanje građevinskog zemljišta

2. Nacrt odluke o naknadi za komunalno opremanje građevinskog zemljišta za bespravne objekte

3. Obavještenje-tekst

___________________

 

react_2016

Ko je onlajn

Imamo 126 gostiju na mreži