NaslovnaLokalna upravaAktuelnoO graduTurizamFotoVi pitateKontaktDownload
Sinjajevina

Sinjajevina je prostrana crnogorska planina koja leži između kanjona Tare, Jezera drobnjačkih, rijeke Tušine i strana Gornje Morače i Pčinje. Prostire se na dužini od 35 do 40 km i širini od 10 do 15 km. Ona ima izgled visoke raščlanjene površi prosječne visine od 1.600 do 1.700 m.

 

Na njoj se nalazi preko šest vrhova iznad 2.000 metara (Babin zub – 2.257 m) pa se ona može svrstati među visoke planine Crne Gore. Ova planinska jedinica pretežno je izgrađena od trijaskih i jurskih krečnjaka i u morfološkoj strukturi ima dominantne kraške i glacijalne oblike reljefa.

Važan faktor individualne osobenosti Sinjajevine jeste njen biljni pokrivač, prije svega travni. S površinom pašnjaka od 120.000 ha, na kojem se može napasati 200.000 ovaca, Sinjajevina spada među prve pašnjačko-staočarske planine. Sjeveroistočni dio Sinjajevine pripada mojkovačkoj opštini i na njemu se nalaze proljećnji i ljetnji katuni njenih stočara.

 

Pored njih na ovom dijelu Sinjajevine nalaze se Bjelopavlićki katuni koje im je, poslije oslobodilačkih ratova, dodijelio knjaz Nikola.Sinjajevina je prepoznatljiv pašnjački predio koji sa odličnim terenima za skijaške nordijske discipline (ali ne i za alpske) i sa atraktivnim Zabojskim jezerom prestavlja bogom dani predio za razvoj planinskog turizma. Odlikuje se sa jednostavnošću prirodnih oblika i dobrim potencijalnim mogućnostima za pojedine zimske sportove, ljetnju rekreaciju i planinarenje.

Sinjajevina 026

 

 

 

izbori

 

 

izborna

jrsp

1112

a

1113

1114

1115

Aktuelno

01.03.2018.

Javna rasprava Nacrta odluke o budžetu Opštine Mojkovac za 2018.

06.02.2018.

Predsjednik Opštine Mojkovac, g-din Ranko Mišnić, sa saradnicima ugostio je direktora OŠ "Aleksa Đilas Bećo" povodom dobijanja prestižne državne nagrade "OKTOIH".

Detaljnije-preuzmite objavu

___________________

Programom zaštite i očuvanja kulturnih dobara za 2018. obezbijeđena finansijska sredstva za realizaciju projekta na teritoriji Opštine Mojkovac - lokalitet Brskovo.

Opširnije preuzmite fajl : Program zaštite i očuvanja kulturnih dobara za 2018.

ili posjetite sajt: http://www.mku.gov.me/ministarstvo

___________________

 

OBAVJEŠTENJE

JAVNA RASPRAVA

1. Nacrt Odluke o naknadi za komunalno opremanje građevinskog zemljišta

2. Nacrt odluke o naknadi za komunalno opremanje građevinskog zemljišta za bespravne objekte

3. Obavještenje-tekst

___________________

 

react_2016

Ko je onlajn

Imamo 173 gostiju na mreži