NaslovnaLokalna upravaAktuelnoO graduTurizamFotoVi pitateKontaktDownload
Bjelasica

Bjelasica se prostire sa desne obale Tare i njeni sjeverozapadni djelovi pripadaju mojkovačkoj opštini. Ona geografski predstavlja nastavak planinskog lanca koji se prostire od Pivske planine, preko Durmitora i Sinjajevine, a potom se od Bjelasice nastavlja do Komova i Prokletija. Pružajući se na približno jednakoj širini i dužini od oko 30 km ona zahvata oko 620 km2 površine.

Najveći vrhovi Crna (2.139 m) i Zekova glava (2.117 m) svrstavaju je među visoke planine Crne Gore. Glavni planinski vijenci, izgrađeni od kvarcnih škriljaca i krečnjaka, razvila su se na dinarskoj osi.

 

Bjelasica 147

 

Za razliku od ostalih crnogorskih planina Bjelasica je vulkansko-silikatnog sastava, pa je prisustvo klastičnih stijena uslovilo i bogatstvo površinskih voda. Najveće hidrološke pojave na ovoj planini su: Biogradsko jezero, Malo i Veliko Šiško, Pešića i Ursulovačko jezero.

 

 

izbori

 

 

izborna

jrsp

1112

a

1113

1114

1115

Aktuelno

01.03.2018.

Javna rasprava Nacrta odluke o budžetu Opštine Mojkovac za 2018.

06.02.2018.

Predsjednik Opštine Mojkovac, g-din Ranko Mišnić, sa saradnicima ugostio je direktora OŠ "Aleksa Đilas Bećo" povodom dobijanja prestižne državne nagrade "OKTOIH".

Detaljnije-preuzmite objavu

___________________

Programom zaštite i očuvanja kulturnih dobara za 2018. obezbijeđena finansijska sredstva za realizaciju projekta na teritoriji Opštine Mojkovac - lokalitet Brskovo.

Opširnije preuzmite fajl : Program zaštite i očuvanja kulturnih dobara za 2018.

ili posjetite sajt: http://www.mku.gov.me/ministarstvo

___________________

 

OBAVJEŠTENJE

JAVNA RASPRAVA

1. Nacrt Odluke o naknadi za komunalno opremanje građevinskog zemljišta

2. Nacrt odluke o naknadi za komunalno opremanje građevinskog zemljišta za bespravne objekte

3. Obavještenje-tekst

___________________

 

react_2016

Ko je onlajn

Imamo 175 gostiju na mreži