NaslovnaLokalna upravaAktuelnoO graduTurizamFotoVi pitateKontaktDownload
NP Biogradska gora

NP Biogradska gora se nalazi u središnjem dijelu planine Bjelasice, na pola puta između Mojkovca i Kolašina. Još 1878.godine ovo područje dato na poklon gospodaru Crne Gore knjazu Nikoli Petroviću i ono od tada postaje ''knjažev zabran''. 1952.godine površina od 5.650 ha proglašena je  Nacionalnim parkom.

To je jedna od poslednje tri prašume u Evropi sa najtipičnijom šumskom vegetacijom i ima karakter strogo zaštićenog rezervata. Mnoga stabla su stara preko 500 godina, a njihova visina dostiže i do 50 metara.

 

Na ovom području egzistira 26 biljnih ekosistema, 86 vrsta drveća i preko 220 različitih biljaka. Planinsku oblast karakterišu stabla smrče, jele, bukve, brijesta, hrasta, javora, jasena, lipe itd. Biogradska gora je stanište velikog broja divljih životinja (jelena, srna, vukova, lisica, zečeva), 150 vrsta ptica i oko 350 vrsta insekata.

Biser nacionalnog parka je Biogradsko jezero na 1.094 metara nadmorske visine. Povezano je asfaltnim putem, dugim 4 km, sa Jadranskom magistralom. To je najveće i najpoznatije ledničko jezero na području Nacionalnog parka i u njegovoj bistroj vodi ogleda se sva ljepota drevne šume, dajući joj modro-zelenu boju.

 

izbori

 

 

izborna

jrsp

1112

a

1113

1114

1115

Aktuelno

01.03.2018.

Javna rasprava Nacrta odluke o budžetu Opštine Mojkovac za 2018.

06.02.2018.

Predsjednik Opštine Mojkovac, g-din Ranko Mišnić, sa saradnicima ugostio je direktora OŠ "Aleksa Đilas Bećo" povodom dobijanja prestižne državne nagrade "OKTOIH".

Detaljnije-preuzmite objavu

___________________

Programom zaštite i očuvanja kulturnih dobara za 2018. obezbijeđena finansijska sredstva za realizaciju projekta na teritoriji Opštine Mojkovac - lokalitet Brskovo.

Opširnije preuzmite fajl : Program zaštite i očuvanja kulturnih dobara za 2018.

ili posjetite sajt: http://www.mku.gov.me/ministarstvo

___________________

 

OBAVJEŠTENJE

JAVNA RASPRAVA

1. Nacrt Odluke o naknadi za komunalno opremanje građevinskog zemljišta

2. Nacrt odluke o naknadi za komunalno opremanje građevinskog zemljišta za bespravne objekte

3. Obavještenje-tekst

___________________

 

react_2016

Ko je onlajn

Imamo 174 gostiju na mreži