NaslovnaLokalna upravaAktuelnoO graduTurizamFotoVi pitateKontaktDownload
Aktuelnosti
28.09.2012 20:15h

U maju mjescu ove godine Opština Mojkovac je preko lokalnog medija objavila obavještenje da će se izvršiti izbor najljepše uređenog dvorišta, terase i cvjetnog aranžmana.

U tom cilju formirana je komisija čiji je predsjednik bila Zora Bjelajac, prof.biologije, koja je imala zadatak da izvrši pregled dvorišta, terasa, cvjetnih aranžmana u urbanizovnom dijelu Mojkovca, cijeni njihovu uređenost, zelenilo i raznovrsnost, i donese odluku, što se ispostavilo kao ni malo lak zadatak.

 

Za najbolje uređeo dvorište izabrano je dvorište Vuka Božovića,

za najbolje uređenu terasu-terasa Javorke Rosić i

za najljepši cvjetni aranžman - aranžman Anđelić Branka iz Podbišća.

 

Lokalna uprava je željela da na ovaj način promoviše odgovoran odnos prema životnoj sredini i da uređenjem svog životnog prostora jačamo i razvijamo ekološku svijest i svijest o značaju životne sredine.

 

Ovogodišnja akcija i uručenje nagrada će biti podsticaj i motiv ostalim Mojkovčanima da se sledeće godine prijave i daju svoj doprinos uređivanjem svog životnog okruženja, a obaveza lokalne uprave će biti da se svaki lijepi kutak naše opštine pokaže, afirmiše i makar simbolično nagradi.

 

Nagrade su simbolične i iznose po 100€, a obezbijeđene su iz Budžeta lokalne uprave.

 

Lokalna uprava namjerava da nastavi sa ovakvim akcijama i da nagrade proširi i na dvorišta javnih ustanova, na prostore koji pripadaju etažnim vlasnicima (prostor oko zgrada) kao i na uređenja javnih površina.

 

Ovom prilikom pozivam Turističku organizaciju i brojne mojkovačke privrednike da se već naredne godine priključe i daju svoj doprinos obogaćivanju nagradnog fonda, a i da se zahvalim nagrađenima koji su, prije svega iz zadovoljstva i ljubavi uredili prostor u kome provode najveći dio dana.

 

GLAVNI ADMINISTRATOR OPŠTINE MOJKOVAC

Maja Ikervari

 

FOTO GALERIJA Najljepše uređeno dvorište, terasa, cvjetni aranžman

 


shadowshadowshadow

 

 
 
26.09.2012 10:32h

U Mojkovcu je 17. septembra 2012. godine otvorena 37. Mojkovačka filmska jesen.

Ova najznačajna kulturna manifestacija u našem gradu i najstariji filmskih festival u Crnoj Gori utemeljen je 1974. godine, a posle Pulskog i Niškog festivala predstavlja i jedan od najstarijih filmskih festivala na ex Yu prostoru.

Iz godine u godinu Festival postaje i ono čime se u filmskom svijetu Mojkovac prepoznaje,a na ovogodišnjem Festivalu prikazani su:

1. "AS PIK",  režija  Draško Đurović

2. "SMRT ČOVEKA NA BALKANU",  režija  Miroslav Momčilović

3. "7 SEX 7",  režija  Irena Škorić

4. "ZVERINJAK",  režija  Marko Novaković

5. "DJECA", režija Aida Begić

6. "ŠEŠIR PROFESORA KOSTE VUJIĆA" režija Zdravko Šotra

7. "PARADA", režija Srđan Dragojević

 

Ova najstarija manifestacija sedme umjetnosti u Crnoj Gori posvećena je glumcu, a tradicionalne nagrade za najbolje muške, ženske i epizodne uloge dodijeljene su i ove godine 37. "Mojkovačke filmske jeseni". Nagrada za epizodnu žensku ulogu dodijeljena je Jeleni Simić ("AS PIK" režija Draška Đurovića), za najbolju epizodnu mušku ulogu Miodragu Kostoviću ("Zverinjak" u režiji Marka Novakovića). Nagrade za najbolju glavnu žensku i mušku ulogu dobili su Marija Pikić ("Djeca") i Nikola Kojo ("Parada").

 

Klikom na naredne linkove možete pregledati hronologiju događaja, i foto galeriju.

 

I festivalski dan- izjave: Željko Rutović, Draško Đurović, Momčilo Otašević

II festivalski dan

III festivalski dan - izjave: Miladin Mitrović, Nikola Damjanović, Nino Zindović, Fatima Džafić

IV festivalski dan - Iizjava: Midorag Kostović

V festivalski dan

VI festivalski dan

VII festivalski dan - govor: Rodoljub Ćorić

 

Foto galeriju sa detaljima festivala možete pogledati klikom na naredni link.

 

FOTO GALERIJA 37. MOJKOVAČKA FILMSKA JESEN

 

shadowshadowshadow

 
 
07.09.2012 12:49h

Obavještavaju se studenti kojima je odobrena stipendija za školsku 2011/2012. godinu da je isplačena stipendija za mart 2012.


Opština Mojkovac je sredstva za isplatu stipendija uplatila na račun "PRVE BANKE CG", gdje od petka, 07.09.2012. godine studenti mogu podići stipendije.

 

 

SEKRETARIJAT ZA FINANSIJE I EKONOMSKI RAZVOJ

OPŠTINE MOJKOVAC

shadowshadowshadow

 
 
24.08.2012 11:52h

Komisija za raspodjelu sredstava nevladinim organizacijama opštine Mojkovac, raspisala je

 

KONKURS

za raspodjelu sredstava nevladinim organizacijama u 2012-oj godini

 

Pravo da učestvuju u Konkursu imaju nevladine organizacije registrovane u Crnoj Gori sa sjedištem organizacije na teritoriji opštine Mojkovac ili nevladine organizacije koje svoju djelatnost obavljaju na teritoriji opštine Mojkovac.

 

Pravo da učestvuju na konkursu za raspodjelu sredstava za nevladine organizacije za 2012. godinu imaju nevladine organizacije čija se djelatnost odnosi na projekte iz Odluke o utvrđivanju prioritetnih oblasti za finansijsku podršku projekata nevladinih organizacija, a koji naročito obezbjeđuju:

- raznovrsnost, viši obim i kvalitet usluga licima sa invaliditetom i društvene brige o djeci i mladima;

- podstiču lokalni ekonomski razvoj kroz poljoprivredu, turizam i zaštitu životne sredine

- doprinose očuvanju tradicije i narodnog stvaralaštva.

 

Detaljnije: Konkurs, prateće forme za prijavu projekta i obrazac za konkurs možete preuzeti klikom na sledeće linkove:

 

KONKURS NVO 2012.

 

PREDLOŽENA FORMA PROJEKTA

 

OBRAZAC ZA KONKURS

 

Prijave na Konkurs sa potrebnom dokumentacijom podnose se u roku od 30 dana od dana objavljivanja u listu "Pobjeda".

O dostavljenim urednim prijavama odlučiće Komisija u roku od 30 dana od dana zaključivanja Konkursa.

Odluka o dodjeli sredstava biće objavljena na oglasnoj tabli Opštine i na sajtu.

 

Prijave na Konkurs dostaviti na adresu:

 

OPŠTINA MOJKOVAC

Komisija za raspodjelu sredstava NVO

trg Ljubomira Bakoča bb

84205 Mojkovac

shadowshadowshadow

 
 
17.08.2012 13:17h

OPŠTINA MOJKOVAC OBAVJEŠTAVA GRAĐANE DA ĆE SE DANA 19. AVGUSTA 2012. GODINE ODRŽATI TRADICIONALNI SABOR NA BOJNOJ NJIVI.

 

SPORTSKI PROGRAM POČINJE U 12 ČASOVA.

 

TAKMIČENJE ĆE SE ODRŽATI U SLEDEĆIM DISCIPLINAMA:

1. BACANJE KAMENA S RAMENA

2. SKOK U VIS

3. SKOK U DALJ

4. PENJANJE UZ STOŽINU

5. BACANJE "BOMBE" U CILJ

 

ZA POBJEDNIKE U SPORTSKIM DISCIPLINAMA  OBEZBIJEĐENE NAGRADE.

 

DOBRODOŠLI!

shadowshadowshadow

 
 
08.08.2012 08:19h

Poštovani sugrađani,

Zakonom o zaštiti kulturnih dobara ("Sl.list CG", br. 49/10) nematerijalna kulturna baština je prvi put prepoznata nacionalnim propisom, a Crna Gora je ratifikovala Konvenciju o zaštiti nematerijalne kulturne baštine u julu 2009. godine. Usvajanjem podzakonskih akata u vezi sa Zakonom stvorili su se svi formalni preduslovi za sistematičan pristup zaštiti nematerijalne kulturne baštine. Nacionalnim programom razvoja kulture 2011-2015, valorizacija nematerijalne baštine je prepoznata kao jedan od prioritetnih u oblasti kulturne baštine. Dosadašnje aktivnosti u ovoj oblasti sprovođene su od strane brojnih aktera, ali usljed nedostatka normativnog okvira nije bilo organizovanog pristupa ovoj oblasti.

Polazeći od važnosti sistematičnog pristupa istraživanja nematerijalne baštine, a oslanjajući se na Zakon o zaštiti kulturnih dobara, Ministarstvo kulture je u decembru 2011. predložilo Godišnji plan zaštite i očuvanja kulturnih dobara u 2012.Program koji je usvojen obezbijedio je finansijsku potporu na bazi ravnomjernog tretmana kulturnih dobara na teritoriji Crne Gore. Značajan segment ovogodišnjeg programa čini i projekat Evidentiranja nematerijalne kulturne baštine na teritoriji Crne Gore. Projekat je osmišljen sa ciljem rekognosciranja terena u svim opštinama i sačinjavanja preliminarne liste nematerijalnih kulturnih dobara, od kojih će neka dobiti status kulturnih dobara.

Kako zaštita nematerijalne baštine podrazumijeva značajnu ulogu lokalnih zajednica i lokalnih institucija, pozivaju se građani Opštine Mojkovac da uzmu učešće u ovom projektu i dostave predlog o tome šta smatraju za dio svoje nematerijalne baštine (član 17 Zakona o zaštiti kulturnih dobara: "Nematerijalno kulturno dobro je ljudsko umjeće, izražaj, vještina ili izvođenje, kao i predmet, rukotvorina, instrument ili prostor koji je sa tim povezan, koje zajednice, grupe, i u pojedinim slučajevima, pojedinci prepoznaju kao dio svoje kulturne baštine; Nematerijalno kulturno dobro može biti: jezik, govor, usmeno predanje, usmena književnost ili drugi usmeni izraz; kulturno i znamenit mjesto, tradicionalni zanat i vještina").

Sve predloge dostaviti na adresu: Opština Mojkovac, trg Lj. Bakoča bb Mojkovac ili direktno na pisarnici Opštine sa naznakom: "Predlog nematerijalne kulturne baštine".

 

S poštovanjem,

 

GLAVNI ADMINISTRATOR

Maja Ikervari

shadowshadowshadow

 

 

 

 
 
03.08.2012 11:45h

Na osnovu člana 9 Zakona o biračkim spisakovima (Sl.list CG", br. 40/08), Sekretarijat za opštu upravu

 

OGLAŠAVA

BIRAČKI SPISAK OPŠTINE MOJKOVAC

 

Obavještavaju se građani Opštine Mojkovac da mogu da izvrše uvid u birački spisak radi upisa, brisanja, dopune, izmjene ili ispravke u istom.

Uvid se može izvršiti svakog radnog dana u zgradi Opštine- kancelarija broj 2 u vremenu od 07-15 časova, do zaključenja biračkog spiska.

 

 

shadowshadowshadow

 
 
25.07.2012 11:25h

CRNA GORA

OPŠTINA MOJKOVAC

KOMISIJA ZA PRODAJU POKRETNIH STVARI

BR.05-110

Na osnovu člana 5. stav 2. Uredbe o prodaji i davanju u zakup stvari u državnoj imovini („Sl.list CG“ br.44/10), člana 1. i 2.. Odluke o prodaji pokretnih stvari („Sl.list Cg-opštinski propisi“ br.32/2011), Komisija za sprovođenje postupka objavljuje


JAVNI POZIV

Za učešće na javnom nadmetanju na kojem će se vršiti prodaja pokretnih stvari


Naziv prodavca: Opština Mojkovac, Trg Ljubomira Bakoča bb

Matični broj:02007100

Predmet javnog nadmetanja: Utovarivač zglobno točkaš, marka i tip "14.oktobar" ULT 220, bager gusjeničar, marka i tip "Radoje Dakić" TG 1000 i uređaj za soldifikaciju.

Opis imovine: prodaju se  utovarivač zglobno točkaš, marka i tip "14.oktobar" ULT 220, bager gusjeničar, marka i tip "Radoje Dakić" TG 1000, locirani ispred Vatrogasnog doma u Mojkovcu  i uređaj za soldifikaciju lociran na platou ulaznog dijela saniranog Jalovišta Rudnika olova i cinka u Mojkovcu (neposredna blizina magistralnog puta Mojkovac – Podgorica).

Građevinske mašine sukorišćene prilikom izvođenja građevinskih radova (iskopa) i nalaze se u ispravnom stanju Uređaj za soldifikaciju je prestao da se koristi u junu 2010.godine, kada je završena faza soldifikacije muljevitog materjala Jalovišta Rudnika olova i cinka u Mojkovcu.

Skupština Opštine Mojkovac je donijela Odluku  o prodaji pokretnih stvari br.05-203 od 29.12.2011.godine.

Zainteresovana lica mogu pogledati predmete aukcijske prodaje 14.08.2012.godine u vremenu od 09-15h.

Prijave za učešće na postupku javnog nadmetanja dostavljaju se naslovljene na adresu Komisije za sprovođenje postupka prodaje pokretnih stvari, u pisarnici Opštine Mojkovac.

Uplata depozita u iznosu od 10% vrijednosti, dostavlja se Komisiji najkasnije u roku od dva dana prije dana određenog za održavanje aukcijske prodaje (15.08.2012.godine), na žiro račun.br.535-9543-65-Glavni račun Trezora lokalne uprave.

Postupak javnog nadmetanja (aukcijska prodaja) će se obaviti dana 17.08.2012. godine u prostorijama Vatrogasnog doma u Mojkovcu, Ul.Vojislava Šćepanovića bb.sa početkom  u 11.00h.

Registracija učesnika će se vršiti od 10.00-10.30h u prostorijama Vatrogasnog doma, na dan održavanja aukcije.

Rok za uplatu cjelokupnog iznosa cijene i preuzimanje kupljene stvari je 7 (sedam) dana.

Za dodatne informacije obratiti se kontakt osobi Draganu Markoviću, na  mob.tel.069/456-936 ili lično u prostorijama Vatrogasnog doma.

 

DETALJNIJI OPIS PREDMETNE AUKCIJE MOŽETE PREUZETI OVDJE KLIKOM NA lINK: JAVNI POZIV.

 

KOMISIJA ZA PRODAJU POKRETNIH STVARI OPŠTINE MOJKOVAC

 

PREDSJEDNIK

Dragan Mrdak

 
 
19.07.2012 20:34h

Komisija za izradu idejnog rješenja zastave Opštine Mojkovac dana 19.07.2012. godine donijela je

 

ODLUKU

o izboru idejnog rješenja zastave Opštine Mojkovac

 

Komisija je odlučila da idejno rješenje pod šifrom 93 Fu Crew 2 ispunjava sve uslove konkursa i uz određene korekcije, koje je Komisija zahtijevala, a autor prihvatio, ovo idejno rješenje je jednoglasno usvojeno.

Zastava opštine je jednobojna-plavetne boje, zlatnog ruba, sa elementima grba (spomenik, brskovski novac i dva rudarska čekića) i Starog mosta, koji odražavaju kulturno -istorijsko nasljeđe smješteno na sredini polja zastave. Odnos dužine i širine zastave je dva prema jedan. Simboli u centru zastave su dominantno zlatne boje. Element na zastavi zauzima 2/3 visine zastave. Središnja tačka elementa poklapa se sa tačkom u kojoj se sijeku dijagonale zastave. Širina zlatnog obruba je 1/20 užeg dijela zastave.

 

Zapisnik Komisije i izgled zastave možete pogledati klikom na sledeće linkove

ZAPISNIK KOMISIJE

 

Konačnu verziju izabranog idejnog rješenja možete pogledati klikom na sledeći link:


IDEJNO RJEŠENJE ŠIFRA "93 Fu Crew 2"

 

Izgled konkursnih rješenja možete pogledati klikom na sledeće linkove

 

1. Šifra "Magnus", Predrag Zejak

2. Šifra "Papir zastava 22", Blažević Mladen

3. Šifra "Papir 11", Blažević Mladen

4. Šifra "Papir Mojkovac 33", Blažević Mladen

5. Šifra "93 Fu Crew 5", Filipović Miloš

6. Šifra "93 Fu Crew 4", Filipović Miloš

7. Šifra "93 Fu Crew 1", Filipović Miloš

8. Šifra "93 Fu Crew 2", Filipović Miloš

9. Šifra "93 Fu Crew 3", Filipović Miloš

10. Šifra "03", Vlado Kosović

11. Šifra "04", Marko Kosović

12. Šifra "Mystical", Predrag Zejak

13. Šifra "Careca",  Predrag Zejak

14. Šifra "Ze Maria",  Predrag Zejak

 

 

shadowshadowshadow

 
 
02.07.2012 18:32h

Komisija za izradu Nacrta odluke o izmjeni Statuta opštine Mojkovac,

 

OBAVJEŠTAVA

 

zainteresovanu javnost da je Skupština opštine Mojkovac na sjednici održanoj 29.06.2012. godine donijela je Odluku o utvrđivanju teksta Nacrta odluke o izmjenama i dopunama Statuta opštine Mojkovac, br. 05-67.


Tekstove Odluka o imenovanju Komisije, Nacrta odluke o izmjenama Statuta i stavljanja Nacrta odluke na javnu raspravu, kao i poziv zaintersovanoj javnosti za učešće u javnoj raspravi možete preuzeti klikom na odgovarajući link.

 

POZIV NA UČEŠĆE U JAVNOJ RASPRAVI

ODLUKA O IMENOVANJU KOMISIJE

NACRT ODLUKE O IZMJENAMA I DOPUNAMA STATUTA OPŠTINE MOJKOVAC

ODLUKA O UTVRĐIVANJU TEKSTA NACRTA ODLUKE O IZMJENAMA I DOPUNAMA STATUTA I STAVLJANJU NA JAVNU RASPRAVU.


Nacrt odluke o izmjenama i dopunama Statuta daje se na javnu raspravu od 02.07.2012. i traje do 20.07.2012. do 12h.

Svi zainteresovani mogu izvršiti uvid u Nacrt predmetnog akta u prostorijama Opštine Mojkovac u vremenu od 09-12 časova, ili ga preuzeti ovdje na sajtu klikom na link NACRT ODLUKE.


Sugestije, perdloge i primjedbe na Nacrt odluke o izmjenama Statuta opštine Mojkovac, u pisanoj formi, potrebno je dostaviti Komisiji za izradu Nacrta predmetne odluke do 20.07.2012. godine do 12 časova.

 

shadowshadowshadow


 
 
Javni konkurs za izradu idejnog rješenja zastave Opštine Mojkovac 02.07.2012 18:12h
Javni poziv za učešćena javnom nadmetanju za prodaju pokretnih stvari 02.07.2012 14:28h
Javna rasprava - DUP "Sportska zona" i "Centar sa G.Mojkovcem" 22.06.2012 12:45h
SEKRETARIJAT ZA UREĐENJE PROSTORA I ODRŽIVI RAZVOJ 06.10.2011 22:49h
REACT 2012 15.06.2012 12:44h
JAVNA RASPRAVA -NACRT STRATEŠKOG PLANA 2012-2019 02.06.2012 19:15h
IMENOVANJE ČLANA NVO U KOMISIJI ZA RASPODJELU SREDSTAVA 30.05.2012 16:58h
JAVNI POZIV-REKONSTRUKCIJA SPORTSKE HALE MOJKOVAC 15.05.2012 08:55h
Isplata stipendija 25.04.2012 20:14h
Zakazana XX sjednica Skupštine opštine Mojkovac 20.04.2012 16:07h
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća > Kraj >>

Strana 10 od 14
 

parl_7

 

 

jrsp

1112

a

1113

1114

1115

react_2016

izborna

Ko je onlajn

Imamo 111 gostiju na mreži