NaslovnaLokalna upravaAktuelnoO graduTurizamFotoVi pitateKontaktDownload
Aktuelnosti
19.10.2012 14:10h

Program rodne ravnopravnosti koji zajedno sprovode Delegacija EU, Program Ujedinjenih nacija za razvoj i Ministarstvo pravde CG, Odjeljenje za rodnu ravnopravnost, u naredne dvije godine namjerava da pruži podršku razvoju ženskog preduzetništva u 5 crnogorskih opština: Pljevlja, Žabljak, Cetiinje, Mojkovac i Kolašin.

Cilj programa je da se:

- poveća informisanost o mogućnostima za razvoj ženskog preduzetništva na nivou opštine

- povećaju kapaciteti opštinskih službi da pruže strukturisanu i kontinuiranu podršku za razvoj ženskog preduzetništva

- organizuju obuke za žene koje su zainteresovane da započnu sopstveni posao i da im se olakša pristup izvorima finansiranja koji su na raspolaganju (krediti, posebni programi pomoći i sl.)

- obezbijedi sistem savjetovanja i monitoringa za preduzetnice tokom prve godine rada

- omogući umrežavanje na lokalnom, regionalnom i nacionalnom nivou.

 

U okviru programa biće angažovan konsultant, čiji će posao biti da u narednih 16 mjeseci, u direktnoj i svakodnevnoj komunikaciji sa opštinskom službom zaduženom za ekonomski razvoj, radi na izgradnji kapaciteta lokalnih službenika da informišu potencijalne preduzetnice o poslovnim mogućnostima i da im pruže podršku u toku rada. Takođe, zadatak konsultanta će biti da podstiče saradnju između lokalnih preduzetnika, građana i nevladinih organizacijau opštini i da pomogne u izgradnji veza među preduzetnicima unutar opštine, kao i sa ostalim opštinama u Crnoj Gori. Konsultant će se takođe, angažovati oko organizovanja i izvođenja treninga za preduzetnike.

 

Sve informacije o konkursu nalaze se na sledećem linku.

 

 
 
06.10.2011 22:46h

Služba predsjednika i g.administratora

Opština Mojkovac

trg Lj. Bakoča bb

84205 Mojkovac

tel:  00 382 50 470 272

fax: 00 382 50 472 715

e-mail: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli

 

-Vodič za pristup informacijama u posjedu Službe predsjednika i Glavnog administratora

 

 

28.12.2012.

 

Dana 28.12.2012. sekretar Sekretarijata za društvene djelatnosti, propise i kadrove Opštine Mojkovac, Novka Vlaović, i predstavnici Centra za socijalni rad, Sreten Pejović i Simo Delić, posjetili su JU Dom za stare "Bijelo Polje" u Bijelom Polju.

Ovom prilikom za 12 štićenika Doma koji su porijeklom iz Mojkovca, uručeni su pokloni povodom novogodišnjih praznika, koje je donirala Opština Mojkovac.

 

 


SLUŽBA PREDSJEDNIKA I GLAVNOG ADMINISTRATORA

OPŠTINE MOJKOVAC

shadowshadowshadow

 

 

 

14.12.2012.

 

 

Dana 14.12.2012. godine predsjednik Opštine Mojkovac, Dejan Medojević, i predstavnik Centra za socijalni rad, Sonja Damjanović, posjetili su JU Dječji dom "Mladost" u Bijeloj.

Ovom prilikom štićenike doma "Mladost" koji su porijeklom iz Mojkovca gosti su obradovali paketićima povodom predstojećih novogodišnjih praznika kao i novčanim iznosom od po 50,00€.

Radujući se novogodišnjim poklonima i posjeti svojih sugrađana, mališani i uprava JU Dječji dom "Mladost" izrazili su veliku zahvalnost.

 

 

 

KABINET PREDSJEDNIKA OPŠTINE MOJKOVAC

shadowshadowshadow

 

 

 

 

 

 

26.10.2012.


U skladu sa članom 2 Zakona o lokalnoj samoupravi ("Sl.list CG", br. 38/12), Služba predsjednika i glavnog administratora,

 

OBJAVLJUJE

 

Ugovor broj 01-1388 od 10.10.2012. sklopljen između Opštine Mojkovac  i Turističke organizacije Mojkovac.

 

shadowshadowshadowOBAVJEŠTENJE:

 

Predjsednik Opštine Mojkovac, Rješenjem broj 01-287 od 29.02.2012. godine imenovao je Komisiju za procjenu šteta od elementarnih nepogoda. Rješenje možete preuzeti klikom na link RJEŠENJE.

 

 

Obavještavaju se građani da je vrijeme za prijem kod predsjednika Opštine Mojkovac ČETVRTKOM OD 11-13 časova.

 

OBAVJEŠTENJE:

Kontakt osoba zadužena za postupanje po zahtjevu za pristup informacijama MAJA IKERVARI, tel. 069 015 600.

 

________________________________________________________________

 

 
 
12.10.2012 12:54h

Obavještavaju se studenti kojima je odobrena stipendija za školsku 2011/2012. godinu da će danas, 12.10.2012. godine biti isplaćena stipendija za april 2012.


Opština Mojkovac će sredstva za isplatu stipendija uplatiiti na račun "PRVE BANKE CG", gdje od 12.10.2012. godine studenti mogu podići stipendije.

 

 

SEKRETARIJAT ZA FINANSIJE I EKONOMSKI RAZVOJ

OPŠTINE MOJKOVAC

shadowshadowshadow

 
 
04.10.2012 14:33h

U Mojkovcu je 04.10.2012. godine odrdžana radionica u organizaciji Investiciono razvojnog fonda Crne Gore, Zavoda za zapošljavanje, Direkcije za razvoj malih i srednjih preduzeća, Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja i lokalne uprave, na kojoj je prisutnima prezentavan projekat "Preduzetništvo na Vašem pragu" kojim će se dati mogućnost preduzetnicima, poljoprivrednicima, malim i srednjim preduzećima da pod povoljnim uslovima dobiju kredite za unapređenje svojih djelatnosti (grejs period, povoljna kamatna stopa).

 

Detaljnije...

 
 
28.09.2012 20:15h

U maju mjescu ove godine Opština Mojkovac je preko lokalnog medija objavila obavještenje da će se izvršiti izbor najljepše uređenog dvorišta, terase i cvjetnog aranžmana.

U tom cilju formirana je komisija čiji je predsjednik bila Zora Bjelajac, prof.biologije, koja je imala zadatak da izvrši pregled dvorišta, terasa, cvjetnih aranžmana u urbanizovnom dijelu Mojkovca, cijeni njihovu uređenost, zelenilo i raznovrsnost, i donese odluku, što se ispostavilo kao ni malo lak zadatak.

 

Za najbolje uređeo dvorište izabrano je dvorište Vuka Božovića,

za najbolje uređenu terasu-terasa Javorke Rosić i

za najljepši cvjetni aranžman - aranžman Anđelić Branka iz Podbišća.

 

Lokalna uprava je željela da na ovaj način promoviše odgovoran odnos prema životnoj sredini i da uređenjem svog životnog prostora jačamo i razvijamo ekološku svijest i svijest o značaju životne sredine.

 

Ovogodišnja akcija i uručenje nagrada će biti podsticaj i motiv ostalim Mojkovčanima da se sledeće godine prijave i daju svoj doprinos uređivanjem svog životnog okruženja, a obaveza lokalne uprave će biti da se svaki lijepi kutak naše opštine pokaže, afirmiše i makar simbolično nagradi.

 

Nagrade su simbolične i iznose po 100€, a obezbijeđene su iz Budžeta lokalne uprave.

 

Lokalna uprava namjerava da nastavi sa ovakvim akcijama i da nagrade proširi i na dvorišta javnih ustanova, na prostore koji pripadaju etažnim vlasnicima (prostor oko zgrada) kao i na uređenja javnih površina.

 

Ovom prilikom pozivam Turističku organizaciju i brojne mojkovačke privrednike da se već naredne godine priključe i daju svoj doprinos obogaćivanju nagradnog fonda, a i da se zahvalim nagrađenima koji su, prije svega iz zadovoljstva i ljubavi uredili prostor u kome provode najveći dio dana.

 

GLAVNI ADMINISTRATOR OPŠTINE MOJKOVAC

Maja Ikervari

 

FOTO GALERIJA Najljepše uređeno dvorište, terasa, cvjetni aranžman

 


shadowshadowshadow

 

 
 
26.09.2012 10:32h

U Mojkovcu je 17. septembra 2012. godine otvorena 37. Mojkovačka filmska jesen.

Ova najznačajna kulturna manifestacija u našem gradu i najstariji filmskih festival u Crnoj Gori utemeljen je 1974. godine, a posle Pulskog i Niškog festivala predstavlja i jedan od najstarijih filmskih festivala na ex Yu prostoru.

Iz godine u godinu Festival postaje i ono čime se u filmskom svijetu Mojkovac prepoznaje,a na ovogodišnjem Festivalu prikazani su:

1. "AS PIK",  režija  Draško Đurović

2. "SMRT ČOVEKA NA BALKANU",  režija  Miroslav Momčilović

3. "7 SEX 7",  režija  Irena Škorić

4. "ZVERINJAK",  režija  Marko Novaković

5. "DJECA", režija Aida Begić

6. "ŠEŠIR PROFESORA KOSTE VUJIĆA" režija Zdravko Šotra

7. "PARADA", režija Srđan Dragojević

 

Ova najstarija manifestacija sedme umjetnosti u Crnoj Gori posvećena je glumcu, a tradicionalne nagrade za najbolje muške, ženske i epizodne uloge dodijeljene su i ove godine 37. "Mojkovačke filmske jeseni". Nagrada za epizodnu žensku ulogu dodijeljena je Jeleni Simić ("AS PIK" režija Draška Đurovića), za najbolju epizodnu mušku ulogu Miodragu Kostoviću ("Zverinjak" u režiji Marka Novakovića). Nagrade za najbolju glavnu žensku i mušku ulogu dobili su Marija Pikić ("Djeca") i Nikola Kojo ("Parada").

 

Klikom na naredne linkove možete pregledati hronologiju događaja, i foto galeriju.

 

I festivalski dan- izjave: Željko Rutović, Draško Đurović, Momčilo Otašević

II festivalski dan

III festivalski dan - izjave: Miladin Mitrović, Nikola Damjanović, Nino Zindović, Fatima Džafić

IV festivalski dan - Iizjava: Midorag Kostović

V festivalski dan

VI festivalski dan

VII festivalski dan - govor: Rodoljub Ćorić

 

Foto galeriju sa detaljima festivala možete pogledati klikom na naredni link.

 

FOTO GALERIJA 37. MOJKOVAČKA FILMSKA JESEN

 

shadowshadowshadow

 
 
07.09.2012 12:49h

Obavještavaju se studenti kojima je odobrena stipendija za školsku 2011/2012. godinu da je isplačena stipendija za mart 2012.


Opština Mojkovac je sredstva za isplatu stipendija uplatila na račun "PRVE BANKE CG", gdje od petka, 07.09.2012. godine studenti mogu podići stipendije.

 

 

SEKRETARIJAT ZA FINANSIJE I EKONOMSKI RAZVOJ

OPŠTINE MOJKOVAC

shadowshadowshadow

 
 
24.08.2012 11:52h

Komisija za raspodjelu sredstava nevladinim organizacijama opštine Mojkovac, raspisala je

 

KONKURS

za raspodjelu sredstava nevladinim organizacijama u 2012-oj godini

 

Pravo da učestvuju u Konkursu imaju nevladine organizacije registrovane u Crnoj Gori sa sjedištem organizacije na teritoriji opštine Mojkovac ili nevladine organizacije koje svoju djelatnost obavljaju na teritoriji opštine Mojkovac.

 

Pravo da učestvuju na konkursu za raspodjelu sredstava za nevladine organizacije za 2012. godinu imaju nevladine organizacije čija se djelatnost odnosi na projekte iz Odluke o utvrđivanju prioritetnih oblasti za finansijsku podršku projekata nevladinih organizacija, a koji naročito obezbjeđuju:

- raznovrsnost, viši obim i kvalitet usluga licima sa invaliditetom i društvene brige o djeci i mladima;

- podstiču lokalni ekonomski razvoj kroz poljoprivredu, turizam i zaštitu životne sredine

- doprinose očuvanju tradicije i narodnog stvaralaštva.

 

Detaljnije: Konkurs, prateće forme za prijavu projekta i obrazac za konkurs možete preuzeti klikom na sledeće linkove:

 

KONKURS NVO 2012.

 

PREDLOŽENA FORMA PROJEKTA

 

OBRAZAC ZA KONKURS

 

Prijave na Konkurs sa potrebnom dokumentacijom podnose se u roku od 30 dana od dana objavljivanja u listu "Pobjeda".

O dostavljenim urednim prijavama odlučiće Komisija u roku od 30 dana od dana zaključivanja Konkursa.

Odluka o dodjeli sredstava biće objavljena na oglasnoj tabli Opštine i na sajtu.

 

Prijave na Konkurs dostaviti na adresu:

 

OPŠTINA MOJKOVAC

Komisija za raspodjelu sredstava NVO

trg Ljubomira Bakoča bb

84205 Mojkovac

shadowshadowshadow

 
 
17.08.2012 13:17h

OPŠTINA MOJKOVAC OBAVJEŠTAVA GRAĐANE DA ĆE SE DANA 19. AVGUSTA 2012. GODINE ODRŽATI TRADICIONALNI SABOR NA BOJNOJ NJIVI.

 

SPORTSKI PROGRAM POČINJE U 12 ČASOVA.

 

TAKMIČENJE ĆE SE ODRŽATI U SLEDEĆIM DISCIPLINAMA:

1. BACANJE KAMENA S RAMENA

2. SKOK U VIS

3. SKOK U DALJ

4. PENJANJE UZ STOŽINU

5. BACANJE "BOMBE" U CILJ

 

ZA POBJEDNIKE U SPORTSKIM DISCIPLINAMA  OBEZBIJEĐENE NAGRADE.

 

DOBRODOŠLI!

shadowshadowshadow

 
 
08.08.2012 08:19h

Poštovani sugrađani,

Zakonom o zaštiti kulturnih dobara ("Sl.list CG", br. 49/10) nematerijalna kulturna baština je prvi put prepoznata nacionalnim propisom, a Crna Gora je ratifikovala Konvenciju o zaštiti nematerijalne kulturne baštine u julu 2009. godine. Usvajanjem podzakonskih akata u vezi sa Zakonom stvorili su se svi formalni preduslovi za sistematičan pristup zaštiti nematerijalne kulturne baštine. Nacionalnim programom razvoja kulture 2011-2015, valorizacija nematerijalne baštine je prepoznata kao jedan od prioritetnih u oblasti kulturne baštine. Dosadašnje aktivnosti u ovoj oblasti sprovođene su od strane brojnih aktera, ali usljed nedostatka normativnog okvira nije bilo organizovanog pristupa ovoj oblasti.

Polazeći od važnosti sistematičnog pristupa istraživanja nematerijalne baštine, a oslanjajući se na Zakon o zaštiti kulturnih dobara, Ministarstvo kulture je u decembru 2011. predložilo Godišnji plan zaštite i očuvanja kulturnih dobara u 2012.Program koji je usvojen obezbijedio je finansijsku potporu na bazi ravnomjernog tretmana kulturnih dobara na teritoriji Crne Gore. Značajan segment ovogodišnjeg programa čini i projekat Evidentiranja nematerijalne kulturne baštine na teritoriji Crne Gore. Projekat je osmišljen sa ciljem rekognosciranja terena u svim opštinama i sačinjavanja preliminarne liste nematerijalnih kulturnih dobara, od kojih će neka dobiti status kulturnih dobara.

Kako zaštita nematerijalne baštine podrazumijeva značajnu ulogu lokalnih zajednica i lokalnih institucija, pozivaju se građani Opštine Mojkovac da uzmu učešće u ovom projektu i dostave predlog o tome šta smatraju za dio svoje nematerijalne baštine (član 17 Zakona o zaštiti kulturnih dobara: "Nematerijalno kulturno dobro je ljudsko umjeće, izražaj, vještina ili izvođenje, kao i predmet, rukotvorina, instrument ili prostor koji je sa tim povezan, koje zajednice, grupe, i u pojedinim slučajevima, pojedinci prepoznaju kao dio svoje kulturne baštine; Nematerijalno kulturno dobro može biti: jezik, govor, usmeno predanje, usmena književnost ili drugi usmeni izraz; kulturno i znamenit mjesto, tradicionalni zanat i vještina").

Sve predloge dostaviti na adresu: Opština Mojkovac, trg Lj. Bakoča bb Mojkovac ili direktno na pisarnici Opštine sa naznakom: "Predlog nematerijalne kulturne baštine".

 

S poštovanjem,

 

GLAVNI ADMINISTRATOR

Maja Ikervari

shadowshadowshadow

 

 

 

 
 
BIRAČKI SPISAK MOJKOVAC 03.08.2012 11:45h
Javni poziv za učešće na javnom nadmetanju za prodaju pokretnih stvari 25.07.2012 11:25h
ODLUKA O IZBORU IDEJNOG RJEŠENJA ZA ZASTAVU MOJKOVCA 19.07.2012 20:34h
Javna rasprava Nacrt odluke izmjene i dopune Statuta Opštine Mojkovac 02.07.2012 18:32h
Javni konkurs za izradu idejnog rješenja zastave Opštine Mojkovac 02.07.2012 18:12h
Javni poziv za učešćena javnom nadmetanju za prodaju pokretnih stvari 02.07.2012 14:28h
Javna rasprava - DUP "Sportska zona" i "Centar sa G.Mojkovcem" 22.06.2012 12:45h
SEKRETARIJAT ZA UREĐENJE PROSTORA I ODRŽIVI RAZVOJ 06.10.2011 22:49h
REACT 2012 15.06.2012 12:44h
JAVNA RASPRAVA -NACRT STRATEŠKOG PLANA 2012-2019 02.06.2012 19:15h
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća > Kraj >>

Strana 10 od 14
 

parl_7

 

 

jrsp

1112

a

1113

1114

1115

react_2016

izborna

Ko je onlajn

Imamo 73 gostiju na mreži