+382 50 472 135-centrala; +382 50 470 272-kabinet; opstinamojkovac@t-com.me; Facebook      

Saopštenja za javnost - objave - obavještenja

Na ovoj stranici možete pronaći aktuelne objave za javnost izdate od strane službe predsjednika, a klikom na link Izvještaji o radu javnih ustanova i preduzeća preuzimate petnestodnevne izvještaje o radu javnih preduzeća i ustanova čiji je osnivač Opština.

 

IZVJEŠTAJI 
JAVNIH USTANOVA 
I PREDUZEĆA

 

 OBAVJEŠTENJA

MJESNE ZAJEDNICE

 

06.03.2020.
Rang lista stipendija za školsku 2019/2020


25.02.2020.
Javna rasprava Nacrt Odluke o načinu obračunavanja i plaćanja članskog doprinosa TO


24.02.2020.

Javna rasprava-Nacrt Odluke o porezu na nepokretnosti  


06.02.2020.

JAVNI POZIV NVO ZA PREDLAGANJE PREDSTAVNIKA NVO U KOMISIJI ZA RASPODJELU SREDSTAVA 

05.02.2020.

Javni konkurs-sufinansiranje programa sportskih klubova 2020


Konkurs za stipendiranje 45 studenata/kinja zaškolsku 2019/2020
____________________________

13.12.2019.

Sekretarijat za opštu upravu društvene djelatnosti i kadrovska pitanja u saradnji sa NVO CAZAS i JUOŠ ,, Aleksa Đilas –Bećo“  u petak 13.12.2019. godine organizovao je predavanja na temu ,,Mladi  i upotreba droga i alkohola„ sa fokusom na ulogu škola u prevenciji, sprovođenju naučno dokazanih programa i prepoznavanju rizika. Predavanje su realizovali Sanja Šišović i Boban Sekulić iz NVO CAZAS.  Predavanje je dio aktivnosti koje se sprovode sa ciljem bolje koordinacije ranog reagovanja lokalne  zajednice kada je u pitanju narkomanija, kao bolest zavisnosti koja se javlja u sve ranijem uzrastu.


shadow


02.12.2019.

 

Javna rasprava Nacrt LAP za mlade 2020-2021. 
___________________________________________ 


27.11.2019.
 
OBAVJEŠTENJE PORESKIM OBVEZNICIMA
____________________________________________ 

15.11.2019.

 

Javna rasprava Nacrt Odluke o Budžetu Opštine Mojkovac za 2020. 

shadow

29.10.2019.
Realizovana studijska posjeta djece Polimskom muzeju 

U okviru realizacije projekta ,,Unapređenje trenutnog statusa arehološkog lokaliteta Brskovo kroz razvoj svijesti o značaju ovog kulturnog dobra, promociju lokaliteta i upravljanje rizicima“ čiji je nosilac Opština Mojkovac a koji kofinansira Ministartsvo kulture Vlade Cnre Gore realizovana je studijska posjeta djece koja pohađaju JUOŠ „Aleksa Đilas –Bećo“  Javnoj ustanovi „Polimski muzej“ u Beranama.
U okviru posjete djeca su imala priliku da se upoznaju sa muzejskim eksponatima koji se čuvaju u ovoj instituciji, a koji su pronađeni na arehološkom lokalitetu „ Brakovo“ kao i sa redovnom postavkom u ovoj instituciji.

_____________________________ 
04.10.2019.

Realizovan info dan ,, Prednosti zapošljavanja osoba sa invaliditetom“ 
Sekretarijat za opštu upravu, društvene djelatnosti i kadrovska pitanja Opštine Mojkovac u saradnji sa Zavodom za zapošljavanje CG danas je realizovao info dan "Prednosti zapošljavanja osoba sa invaliditetom". Aktivnost se realizovala kao dio Akcionog plana u oblasti invalidnosti u Opštini Mojkovac. Ciljna grupa bili su predstavnici javnih institucija, nevladinog sektora i privatni preduzetnici sa teritorije opštine.

_____________________________

30.08.2019.

Opština Mojkovac kroz grant dodijelila poljoprivrednicima 32 junice.

S obzirom na teritorijalni položaj i prirodne resurse sa kojima raspolaže opština Mojkovac, stočarstvo predstavlja jednu od najznačajnijih grana poljoprivredne proizvodnje.
Tokom prethodnih decenija Mojkovac je važio za prepoznatljiv stočarski kraj, gdje se u seoskom području uvjek moglo naći na stotine domaćina koji su držali po desetak grla govedi, međutim migracije stanovništva dovele su do toga da se trenutno u seoskom području nalazi mali broj uglavnom staračkih domaćinstava koja posjeduju samo po par grla. Iz tog razloga podrška i unapređenje govedarstva predstavlja jedan od glavnih prioriteta razvoja poljoprivrede na teritoriji opštine Mojkovac.
Imajući sve ovo u vidu, Opština Mojkovac je u saradnji sa kompanijom „Franca“ iz Bijelog Polja izvršila nabavku 32 steone junice kao jedan vid podrške koji se obezbjeđuje u vidu granta poljoprivrednim proizvođačima, gdje pravo na podršku imaju oni poljoprivredni proizvođači koji se bave govedarstvom, a posjeduju adekvatne uslove za bavljenje ovom granom poljoprivredne proizvodnje i minimum 2 muzna grla.
Nakon terenske kontrole podnosilaca zahtjeva stručna komisija je napraviti rang listu. Poljoprivredni proizvođači kroz ovu grant podršku dobili su 2 steone junice simentalske rase koje su dužni da drže i brinu o njima po kodeksu dobre poljoprivredne prakse i da u periodu od 5 godina vrate onoliko junica koliko su dobili kako bi bile dodijeljene novim zainteresovanim poljoprivrednim proizvođačima.
Naš cilj je da na ovaj način povećamo broj grla krupne stoke, da valorizujemo  velike pašnjačke površine, da unaprijedimo rasni sastav, poboljšamo materijalni položaj poljoprivrednih proizvođača i radimo na unapređenju proizvodnje zdrave hrane.
Moramo pomenuti i da smo u prethodnom periodu uz podršku Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja i kompanije d.o.o. „Monte Bianco“ iz Danilovgrada uspjeli da formiramo otkupni centar i tako obezbijedimo siguran plasman mlijeka od poljoprivrednih proizvođača iz Mojkovca. Takođe smo formirali stočnu pijacu u Prošćenju i na taj način smo obezbijedili sve uslove za razvoj ove grane poljoprivrede na zadovoljstvo svih zainteresovanih strana.


shadowshadow

30.08.2019.

Dodijeljene knjige za 64 đaka prvaka

Opština Mojkovac je i ove godine za sve đake prvake obezbijedila besplatne udžbenike.
Udžbenici za 64 đaka prvaka dodijeljeni su prvacima 30.08.2019. godine u Multimedijalnoj sali Opštine Mojkovac.

Prvaci srećno!


shadowshadow

21.08.2019.

Arheološki lokalitet Brskovo

Na arheološkom lokalitetu “Brskovo” završavaju se istraživanja za ovu godinu, a koja su počela 20. juna. Istraživanja sprovodi Centar za arheologiju i konzervaciju Crne Gore, uz kofinansiranje Ministrarstva kulture i tim povodom lokalitet je obišao i predsjednik Opstine Mojkovac Ranko Mišnić sa saradnicima.
Arheološki tim zadovoljan je ovogodišnjim rezultatima istraživanja. Glavni arheolog Miloš Živanović u toku posjete lokaciji Brskovo – Doganjice.
On je istakao je da je ovo jedan od najzanačajnijih srednjevjekovnih lokaliteta ne samo za Crnu Goru već i šire i najavio nastavak istraživanja u toku naredene godine.
Ove godine otkriveni su predmeti koji svojom autentičnošću i načinom izrade imaju posebnu vrijednost i ukazuju na to da je istraživanja potrebno intezivirati, a cijeli lokalitet na kvalitetan način i turistički valorizovati.
Opšina Mojkovac u okviru Programa očuvanja kulturne baštine spovodi projekat koji ima za cilj upravo turističku valorizaciju lokaliteta, ali i širenje znanja o značaju očuvanja kulturnih dobara.
U okviru projekta biće urađene turističke brošure i promotivni video materijal, a u narednom periodu u planu je i postavljanje mini centra za posjetioce na ovom lokalitetu, kao i postavljanje turističkih info tabli.
Predsjednik Mišnić istakao je da će i trenutno najveći izazov sa kojim se susreću arheolozi na terenu – otklanjanje jalovine, biti ubrzo riješen na kvalitetniji način.

Pogledajte članak na linku (Izvor:CDM)
https://m.cdm.me/drustvo/arheoloski-tim-zadovoljan-ovogodisnjim-rezultatima-istrazivanja-na-brskovu/?fbclid=IwAR0i1EVKNwf9n7kXc8DY7vu_qyd9OvCjCKbs7eqsjZiYsgaSGisbMJETRJk


shadowshadow

10.08.2019.

I Planinarski maraton

Mojkovac je po prvi put bio domaćin planinskog maratona u formatu nebeska trka. Sportska manifestacija koja na najbolji način promoviše aktivan turizam ovog kraja održana je 10. avgusta 2019. godine na planini koja je manje poznata planinskim trkačima.
Uprkos najavi da će biti paklena vrućina, organizatore je iznenadio broj od preko 200 takmičara na startu iz 11 zemalja, to govori da ova manifestacija ima ozbiljan potencijal.
Staza dužine 32 kilometra sa 2.000 metara uspona dočekala je takmičare bez oblačka ali u punom sjaju sa neverovatnim vidikovcima i surovim reljefom. Samim tim to je bio i veliki izazov za organizaciju, okrepe su morale imati duplo više vode a naknadno je ubačen još jedan punkt pred kraj sa vodom. Takmičari su pokazali da u jednoj trci možemo imati sve: od ozbiljne dehidracije, upornosti, borbe do cilja.
Sinjajevina je divlja, nezgodnog terena i zahtjeva ozbiljnu pripremu. Svakako nije za početnike i predstavlja svetski nivo. Ovo je, kako ističu, 34 trka skajraning asocijacije nakon pet sezona i ekipa je naravno bila na visini zadatka.
Prvi se na cilju u Gackoj pojavio duo iz Hrvatske, Danijel Krstulović Opara i Sanjin Vučan sa sjajnim vremenom od tri sata, 53 minuta i 23 sekunde, drugoplasirani je bio Čarli Šarp iz Britanije sa 5 minuta zaostatka, dok je trećeplasirani Nikola Ilić iz Srbije stazu prešao za četiri sata i dva minuta.
Najbolje rezultate u ženskoj konkurenciji zabelježila je Eva Tušar Suhadolc iz Slovenije, sa vremenom od 4 sata i 8 minuta. Treba napomenuti da je ovo sedmo mjesto u muškoj konkurenciji, fantastičan rezultat.
Drugo mjesto zauzela je Snežana Đurić iz Srbije, sa vremenom od 4 sata i 55 minuta, dok je trećeplasiranoj Neli Lazarević iz Niša bilo potrebno 5 sati i 9 minuta da stigne do cilja.
Ovogodišnji prvijenac je donio puno izazova i uzbuđenja za sve učesnike. Konkurencija je bila jedna od najboljih do sad. Uprkos teškim vremenskim uslovima i zahtevnim terenima svi takmičari su bezbedno završili trku, što je najbitnije za ovakve manifestacije.
Skyrunning asocijacija Srbije, Opština Mojkovac i TO Mojkovac kao organizatori se zahvaljuju svima koji su učestvovali i pomogli u organizaciji ovog događaja, a na prvom mestu mnogobrojnim volonterima i divnim domaćinima ovog kraja.
Posebna zahvalnost ide kompaniji Zlatiborac i Imanju Rakočević kao i agenciji North tour.

shadowshadow

10.-12.08.2019.

I Mojkovac fest 

MOJKOVAC FEST  održavan po prvi put u Mojkovcu, a u sklopu proslave Dana opstine – 13. avgusta na sportsko-rekeativnoj zoni (plato bivšeg „Jalovišta“).

Nastupali su:
- AMADEUS BAND
- MIRZA SELIMOVIC
- JELENA ZVICER
- OGNJEN SMASH & HAPPY FRIDAY BAND;
- RAPHAEL LOOPRO I DJ KOYO; 
- DRAŽEN BAKOVIĆ


shadowshadow

29.07.2019.

Predsjednik Opštine Mojkovac ugostio Darka Stanića 

Predsjednik Opštine Mojkovac g. Ranko Mišnić ugostio je državnog sekretara u Ministasrtvu omladine i sporta Republike Srbije i proslavljenog rukometnog golmana g. Darka Stanića.
Tom prilikom su razgovarali o razvoju sporta u Mojkovcu, posebno rukometa i razmijenili ideje o potencijalnoj saradnji kada je ova oblast u pitanju.
Nekadašnji najbolji golman Evrope je izrazio želju da u svom rodnom Mojkovcu doprinese razvoju rukometa, ali i ostalih sportova kroz iskustva, poznanstva i ideje koje je sticao u toku svoje izuzetne sportske karijere, ali i radnog angažmana u Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije.
Predsjednik Mišnić je istakao veliko zadovoljstvo što je ugostio legendarnog rukometnog golmana i izrazio posebnu zahvalnost na njegovoj inicijativi i spremnosti da svojim znanjima i sportskim autoritetom doprinese razvoju rukometa i sporta u Mojkovcu.


shadowshadow

24.07.2019.

Otvorena Kancelarija Fonda PIO u Mojkovcu

U Mojkovcu je direktor Fonda PIO g. Dušan Perović sa sradnicima i sa predsjednikom Opštine g. Mišnićem i predsjednikom Skupštine Mojkovac  g. Mrdakom otvorio Kancelariju Fonda PIO koja je smještena u zgradi Uprave za imovinu u Mojkovcu.
Perović je istakao da će na ovaj način svim građanima Mojkovca biti unaprijeđeno regulisanje prava iz oblasti penzijskog i invalidskog osiguranja, koji su do sada za te usluge morali da putuju u druge gradove, čak i za osnovne informacije. Takođe je dodao da je ova aktivnost proistekla iz izuzetno dobre saradnje Fonda i lokalne samouprave i kao rezultat prepoznate potrebe da građanima, ali posebno penzionerima uklonimo barijere pri rešavanju ovako važnih pitanja.
Predsjednik Mišnić je izrazio posebno zadovoljstvo što od danas mojkovčani neće morati da putuju u Bijelo Polje radi informisanja i ostvarivanja prava iz ove oblasti jer će ova Kancelarija biti im dostupna tri dana u sedmici (ponedeljak, srijeda i četvrtak), u periodu od 7h do 15h. Dodao je da se nada da će se uz partenrski odnos svih zainteresovanih strana, kao i do sada, nalaziti načini da se ovako važna pitanja za građane Mojkovca rešavaju na zadovoljstvo svih.


shadowshadow

10.07.2019.

IFAD program

Kroz projekat razvoja ruralnih područja, koji realizuje Vlada Crne Gore uz podršku Međunarodnog fonda za razvoj poljoprivrede (IFAD), u ovoj godini biće investirano novih četiri miliona eura. Investicije će biti realizovane u sedam opština koje su uključene u projekat: Nikšiću, Bijelom Polju, Beranama, Mojkovcu, Žabljaku, Petnjici i Šavniku, u kojima će biti izgrađeni novi vodovodi, novi kilometri puta i podržan značajan broj poljoprivrednih gazdinstava u dijelu unapređenja proizvodnje i plasmana proizvoda.
Ovo je u Mojkovcu saopštio potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutin Simović, ocjenjujući da je uspješna realizacija i ovog projekta još jedna potvrda da će ova godina biti godina značajnih investicija u crnogorsku poljoprivredu, da se nastavlja uspješna saradnja sa EU i drugim međunarodnim partnerima i da Vlada u kontinuitetu posebnu pažnju posvećuje razvoju Sjevera.
Predsjednik Opštine Mojkovac Ranko Mišnić kazao je da je podrška kroz ovaj projekat mojkovačkoj opštini došla u pravom trenutku, kada rade na unapređenju putne infrastrukture i vodosnabdijevanja u najmanje razvijenim ruralnim područjima opština.
“Svjesni smo realnog stanja na terenu, kada je u pitanju razvoj poljoprivreda, svih izazova sa kojima se trenutno bore naši poljoprivredni proizvođači, kako oni manjeg tako i oni većeg obima proizvodnje. Jako smo, takođe,  svjesni i potencijala koje zajedno kao lokalna zajednica imamo i puta koji je do sada pređen kada se radi o unapeđenju uslova za pokretanje i razvoj proizvodnje na poljoprivrednim gazdinstvima“, kazao je Mišnić.
Ističe da na putu stvaranja Mojkovca kao sredine gdje će poljoprivreda biti jedna od nosećih razvojnih grana imaju u Ministarstvu poljoprivrede pouzdanog i jakog partnera.


shadowshadow

19.07.2019.

Predsjednik Opštine Mojkovac g. Ranko Mišnić prisustvovao 12. sjednici Zajedničkog savjetodavnog odbora između Komiteta regiona EU i Zajednice opština Crne Gore 

U Briselu je održana 12. sjednica Zajedničkog savjetodavnog odbora između Komiteta regiona EU i Zajednice opština Crne Gore u čijem su fokusu odnosi EU - Crna Gora iz lokalne perspektive i pretpristupna pomoć EU Crnoj Gori. Zajednički savjetodavni odbor (ZSO) između Komiteta regiona EU i Zajednice opština Crne Gore naglašava neophodnost bliske saradnje i komunikacije sa lokalnim vlastima o pitanjima vezanim za integracije i reformske procese u EU.
Delegaciju predstavnika crnogorskih opština su predstavljali članovi ZSO-a: Aleksandar Kašćelan, Gradonačelnik Prijestonice Cetinje i kopredsjedavajući sa crnogorske strane; Dušan Raičević, Predsjednik Opštine Bar; Petar Smolović, Predsjednik Opštine Bijelo Polje i Ranko Mišnić, Predsjednik Opštine Mojkovac. Sjednici su prisustvovali i Refik Bojadžić, Generalni sekretar Zajednice opština i Vanja Starovlah, pomoćnik generalnog sekretara za evropske integracije i međunarodnu saradnju, kao i Darko Mrvaljević, predsjednik Odbora za evropske integracije i medjunarodnu saradnju ZOCG.
Sledeci sastanak ZSO će se održati u Tivtu, 15.oktobra 2019. godine.


shadowshadow

12.07.2019.

Ministar kultureg. Bogdanović u posjeti Opštini Mojkovac
Tokom susreta, govoreno je o brojnim temama, pri čemu je ministar Bogdanović istakao kako aktivnosti u tom gradu govore o ozbiljnom radu kulturnih poslenika.
"Da je tako – kako je on kazao – potvrđuje činjenica da su već počele pripreme za Mojkovačku filmsku jesen, da su sve obimnije aktivnosti na istraživanjima arheološkog lokaliteta Brskovo, ali i da lokalni Centar za kulturu u sve većoj mjeri organizuje programe namijenjene mladima".
Ove godine, za Mojkovačku filmsku jesen izdvojiće 16.000 eura i zajedno će se raditi na promociji i jačanju tog brenda. Za projekte očuvanja kulturnih dobara u Mojkovcu, samo do kraja tekuće godine, izdvojiće oko 38.000 eura. Uz to, Ministarstvo kulture uskoro će predstaviti novi umjetnički program koji ćemo organizovati na sjeveru tokom ljeta, a Mojkovac će i u tom segmentu biti nezaobilazan.


shadowshadow

05.07.2019.

Ministarstvo odbrane organizovalo Građanski sat u opštini Mojkovac 

"Građanski sat" u organizaciji Ministartva odbrane posvećen promociji vojnog poziva, dobrovoljnog služenja vojnog roka, kao i obrazovanja na vojnim akademijama održan je u Multimedijalnoj sali Opštine Mojkovac
Kroz ovaj projekat Ministarstvo odbrane nastavlja sa praksom približavanja vojske mladoj populaciji kroz neposredni kontakt i komunikaciju, ali i proširuje saradnju sa lokalnim samoupravama, u svrhu što uspješnijeg ostvarivanja strateških ciljeva Ministarstva odbrane iz dijela ljudskih resursa
Građanskom satu prisustvovali su učenici JUSMŠ ,, Vuksan Đukuć “.


shadowshadow

07.06.2019.

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković položio je u Mojkovcu kamen-temeljac za transfer stanicu sa reciklažnim dvorištem i za Pasarelu preko magistrale

„Sveukupno ćemo u naredne tri godine u Mojkovcu realizovati oko 30 miliona eura u putnu i drugu infrastrukturu koja će doprinijeti razvoju ovog kraja, razvoju sjevera, razvoju Crne Gore i naravno novim radnim mjestima“, poručio je Marković.
Iz Vlade je saopšteno da su ovo projekti vrijedni po dva miliona eura. Pasarela će biti duga 63 metra i širok sedam metarea. Na kraju mosta planirana je silazna spiralna rampa širine pet metara.
Ugovor je potpisan 29. marta, rok za završetak radova je sedam mjeseci od uvođenja izvođača u posao.
Premijer je rekao da se projekat transfer stanice u Rudnici radi po najvišim evropskim standardima i da je usmjeren ka zaštiti životne sredine.
„Na ovaj način rješavamo pitanje komunalnog i čvrstog otpada u opštini Mojkovac po najvišim ekološkim i drugim standardima. Ovaj projekat ne samo što rješava pitanje komunalnog otpada za grad Mojkovac i njegovu okolinu, već nam stvara pretpostavke da konačno riješimo jedno teško ekološko pitanje – lokacije odlagališta čvrstog otpada na obali rijeke Tare u Podbišću“, rekao je premijer nakon otvaranja.

Pogledajte članak na linku (Izvor:CDM)

https://m.cdm.me/ekonomija/markovic-ulazemo-30-miliona-eura-u-mojkovac/?fbclid=IwAR3DAYGCnYvc5NAV-kBQ2ru_q-KrU31au7b9dfKDw-KqYu3sFO9wm_fYNKo


shadowshadow

30.04.2019.

Bratimljenje Opštine Mojkovac i grada Belišće

Povodom obilježavanja Dana grada Belišća i njegovog 135. rođendana potpisan je Sporazum o saradnji i uspostavljanju prijateljskih odnosa između Grada Belišća i Opštine Mojkovac.
Potvrđujući uvjerenje u principe prijateljstva, slobode, demokratije, mira i ljudskih prava, a u cilju uspostavljanja međusobnih privrednih, kulturnih i društvenih odnosa, Grad Belišće i Opština Mojkovac potpisali su Sporazum o saradnji i uspostavljanju prijateljskih odnosa.
Ovim činom potvrdili su svoju opredijeljenost u sprovođenju politike prijateljstva i međunarodne saradnje, u postizanju ciljeva koji će doprinijeti boljem upoznavanju i uzajamnom poštovanju stanovnika Belišća i Mojkovca, te koji će doprinijeti sveobuhvatnijoj i povezanijoj Evropi.
Predsjednik opštine Mojkovac g. Ranko Mišnić je ovom prilikom poručio:
"Ovo što danas "stavljamo na papir", istovremeno stavljamo i u naša srca ali i u naše radne bilježnice, u naše projektne zadatke, skupštinske odluke. Želimo i hoćemo da svaki stanovnik Belišća i Mojkovca od danas bude bogatiji za nove ideje, nove perspektive, nova prijateljstva. Za nove mogućnosti. Da poslovno, ekonomski, turistički, kulturno, sportski i na ostale kreativne načine nastave da daju život našim današnjim potpisima.
Danas šaljemo poruku i našim državama da smo kao lokalne zajednice sposobni i spremni da na našim nivoima odgovornosti realizujemo projekte na kojima se baziraju integracije kao osnova državnih politika.
Dozvolite mi da kao čovjek koji je zapamtio sve dobrobiti kada je ovaj prostor jedinstveno funkcionisao, kada smo zajednički slavili one poslednje šampionske zaveslaje Ljubeka i Janjića, izrazim zadovoljstvo što je pobratimstvo Belišća i Mojkovca potpisano baš uoči Prvomajskog uranka.
Belišće i Mojkovac su uranili. Neka za nama krenu i ostali."


shadowshadow

27.04.2019.

Predstavnici opština Fužine i Klana iz Primorsko - Goranske županije posjetili su opštinu Mojkovac

Predstavnici opština Fužine i Klana iz Primorsko - Goranske županije posjetili su opštinu Mojkovac gdje su ih primili predsjednik Ranko Mišnić i potpredsjednik Slavenko Blažević sa saradnicima.
 Radna posjeta je uslijedila kao uzvratna kada su predstavnici opština Petnjica, Gusinje i Mojkovac bili u radnu posjetu ovim opštinama i Vinodolskoj opštini. Dogovorene su zajedničke aktivnosti na razvoju turizma i preduzetništva, kao i kulturna i sportka saradnja.


shadowshadow

13.04.2019.

Predsjednik Opštine Mojkovac g. Ranko Mišnić boravio je u radnoj posjeti u Opštini Stara Pazova

Predsjednik Opštine Mojkovac g. Ranko Mišnić boravio je u radnoj posjeti u Opštini Stara Pazova na poziv predsjednika g. Đorđa Radinovića. Tom prilikom su ragovarali o razvoju privrede, mogućnostima za saradnju dvije opštine i obišli industrijske zone u kojima Stara Pazova bilježi konstantan trend rasta broja kompanija i preduzeća koji su za svoj biznis odabrali ovu opštinu, a na procentu nezaposlenih, od svega nekoliki posto pozavidjeli bi i mnogi evropski gradovi.
Na teritoriji opštine Stara Pazova trenutno postoje četiri industrijske zone na površini od oko 1.500 ha. Postojeće zone su infrastrukturno opremljene i u potpunosti zadovoljavaju potrebe i nekih od najuspešnijih svetskih kompanija koje su svoja postrojenja izgradile u tim zonama kao što su: Mercedes-Benz, Nestle, Volvo, Husqvarna, Gorenje, DHL, Muhlbauer, Alumil, Milšped, Grubin, Greiner i JP Packaging, Artinvest.


shadowshadow

10.04.2019.

Posjeta Delegacije Olimpijskog centra „Jahorina”

Delegaciju Olimpijskog centra "Jahorina" na čelu sa direktorom Dejanom Ljevnaićem u Mojkovcu primio predsednik opštine Mojkovac, g. Ranko Mišnić sa saradnicima. Razlog posjete je obilazak budućeg ski centra „Žarski“ i razmjena iskustava i ideja na temu planskog razvoja ski centra, ali i cijele sjeverne regije Crne Gore.
Ovom prilikom predsjednik Mišnić je istakao da je Vlada Crne Gore, na čelu sa premijerom Duškom Markovićem stavila akcenat na razvoj sjevera kroz prvenstveno razvoj skijališta, jer prirodni potencijali i ljepote naših planina mogu da pariraju najboljim evropskim skijalištima. Takođe je dodao da su težnje Opštine Mojkovac da se planski i sistemski razvija ski centra, jer je to najbolji put do uspeha.
S obzirom na veliko prethodno iskustvo koje ima u radu, direktor OC „Jahroina“ g. Dejan Ljevnaić sa saradnicima je iskoristio ovu posjetu kako bi dao savjete i mišljenje u kojem je pravcu najbolje da Mojkovac krene i tom prilikom istakao: „Dok nisam obišao Mojkovac i ostale Crnogorske planine nisam vjerovao da u Evropi još uvek postoji ovakav potencijal za razvoj skijališta, koji do danas nije realizovan. Savršena konfiguracija terena, uz male radove može dati odličan rezultat. Smatram da je JP Skijališta Crne Gore na čelu sa mojim kolegom Milošem Popovićem, u velikoj prednosti jer počinju da rade “od nule”, mogu da prilagode izgradnju tražnji i navikama skijaša. Najvažnije je da sada dobro isplaniraju aktivnosti i projekte, jer su u ovom poslu greške izuzetno skupe i neispravljive. Siguran sam da Mojkovac, zajedno sa Kolašinom može da postane ozbiljan turistički paket, ne samo za turiste, već i za investitore, a kao rezultat svega mogu da dođu u situaciju da imaju potpunu uposlenost, toliko veliku da počnu da uvoze radnu snagu. Poznato je da 1 zaposleni na žičari, indirektno zapošljava 5 ljudi u privredi i da je lanac turističke potrošnje ogroman. Prvi efekat je u povećanju cijena u real estate, a nakon toga pokreće zamajac turističke potrošnje gde ljudi iz lokala treba da nađu svoju šansu u proizvodnji hrane, sira, mleka, mesa, otvaranju ugostiteljskih objekata, hotela, ski renti, ski škola i dr.”


shadowshadow

27.03.2019.

Ambasador Republike Hrvatske u Crnoj Gori NJ.E. Veselko Grubišić u posjeti Opštini Mojkovac 

Na sastanku sa predsjednikom Mišnićem razgovaralo se o realizovanim i započetim razvojnim projektima u Mojkovcu, ali i potencijalnim projektima i aktivnostima na kojima bi sarađivali.
Fokus je bio i na prenošenju iskustava u procesu predpristupnih pregovora za članstvo u Evropskoj uniji kroz koje je prolazila Hrvatska, ali i mogućnostima saradnje i zajedničkog apliciranja za sredstva EU kroz razne transnacionalne programe koji su nam na raspolaganju.


shadowshadow

13.03.2019.

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja g.Milutin Simović u posjeti Opštini Mojkovac

U radnoj posjeti u Mojkovcu boravio je ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja g. Milutin Simović sa saradnicima.
Sa predsjednikom opštine Mojkovac g. Mišnićem i saradnicima razgovarao je o projektima koji se realizuju i koji će se realizovati u cilju razvoja ruralnog područja naše opštine, kao i podršci koju obezbeđuju kako Ministarstvo tako i Opština kroz svoje Agrobudžete.
"Danas smo u Mojkovcu jer su, kao što smo i najavili, najvažnije i najšešće adrese našeg rada adrese vrijednih domaćina i preduzetnika i odgovornih lokalnih samouprava, sa željom i potrebom da svi zajedno unapređujemo našu poljoprivredu i uslove života na selu.
Vodimo otvorene i domaćinske razgovore i dogovaramo brojne projekte koje ćemo zajednički realizovati.
Završićemo vodovod u Podbišću, za šta je Vlada opredijelila preko 100.000 eura.
Dogovorili smo rekonstrukciju mosta u Gostilovini i rekonstrukciju i otvaranje otkupnog centra za mlijeko u Poljima.
U neposrednoj komunikaciji sa domaćinima, preduzetnicima i mještanima, ukazali smo na brojne šanse i mogućnosti koje je Vlada obezbijedila u ovogodišnjem izdašnom Agrobudžetu.
Zajednički je utisak, opredjeljenje i odlučnost svih nas i naših sagovornika da nastavljamo svi zajedno, i Vlada i lokalna samouprava i vrijedni domaćini", istakao je minsitar Simović.
Predsjednik Mišnić je posebno istakao izuzetno dobru saradnju sa Ministarstvom poljoprivrede i ruralnog razvoja, najavio punu podršku poljoprivrednim proizvođačima i izrazio želju da ove godine bude mnogo više korisnika mjera Agrobudžeta kojima će Agro biznis centar Opštine Mojkovac biti pouzdan partner prilikom realizacije konkretnih aktivnosti.


shadowshadow

08.03.2019.

Ministar odbrane g.Predrag Bošković u posjeti Opštini Mojkovac

Predsjednik Opštine Mojkovac g. Ranko Mišnić i predsjednik Skupštine Opštine Mojkovac g. Dragomir Mrdak primili su Ministra odbrane g. Predraga Boškovića sa saradnicima.
Na sastanku razgovarali su o izazovima koji će se zajednički rešavati. Prije svega definisani su lokalni putevi u ruralnom području koji će biti stavljeni u funkciju uz pomoć inžinjerije Vojske Crne Gore, a saglasnost je postignuta i kada je u pitanju ustupanje vježbališta na Sinjajevini za vježbe Vojske, i da su urađene sve neophodne studije koje dokazuju da neće biti nikakvih štetnih uticaja na životnu sredinu.
Zajednički su konstatovali da je bilo veliko interesovanje mladih za dobrovoljno služenje vojnog roka, pa će u drugoj polovini ove godine biti raspisan novi konkurs sa većim brojem mjesta kako bi se na taj način širila baza budućih vojnih obveznika.


shadowshadow

10.02.2019.

Prezentacija Agrobudžeta za 2019. godinu Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Predsjednik Opštine Mojkovac g. Mišnić je izrazio veliko zadovoljstvo što je Agrobudžet za 2019. godinu uvećan za 12.4 miliona eura u cilju razvoja poljoprivrede i potvrdio da bez osnaženih domaćinstava i razvoja sela nema ni razvoja u cjelini.
Generalni direktor Direktorata za ruralni razvoj g. Konjević je istakao da Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja uvećanjem Agrobudžeta za ovu godinu za 31% jasno pokazuje da će biti obezbijeđena značajno izdašnija sredstva i programi bespovratne podrške u cilju dinamičnijeg razvoja poljoprivrede.
Poljoprivrednim proizvođačima će biti dodatno objašnjene procedure i pravila koja se moraju ispoštovati kako bi što više aplikacija prema Ministarstvu bilo uspješno ocijenjeno.
Opština Mojkovac je svojim Agrobudžetom opredijelila 101 000eura za 2019. godinu čija će prezentacija biti naknadno održana.


shadowshadow

07.02.2019.

U Mojkovcu je održan prvi sastanak Koordinacionog tijela za Program "Čovjek i biosfera - basen rijeke Tare", a za predsjednika ovog tijela izabran je g. Ranko Mišnić - predsjednik Opštine Mojkovac.

Pogledajte članak na linku (Izvor:Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja)


shadowshadow

05.02.2019.

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja u Opštini Mojkovac predstavilo RCTP prjekat 

U Opštini Mojkovac je poljoprivrednim proizvođačima predstavljen RCTP projekat Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, kao i mjere i oblasti koje će biti podržane. Tom prilikom je potpisan i Memorandum o saradnji između Opštine Mojkovac i kompanije "Monte Bianco d.o.o." iz Danilovgrada koja se bavi proizvodnjom sira.
Predsjednik Opštine Mojkovac g. Ranko Mišnić je istakao da je poljoprivreda jedna od najvažnijih grana razvoja i da je cilj Opštine da se u narednom periodu definišu vrste i poljoprivredne djelatnosti koje bi svojim unapređenjem bile temelj prepoznatljivosti ovog kraja
„U prethodnoj godini akcenat podrške bio je na unapređenju proizvodnje bobičastog voća, kao i razvoju ovčarstva jer smo analizirajući dosadašnja iskustva zaključili da ova grana može više i bolje ali naravno drugačijim pristupom.
U 2019. godini nastavićemo sa praksom „uzmi - vratićeš“ koju smo započeli sa rasom ovaca romanovski, ali i značajnu podršku ćemo usmjeriti na razvoj stočarstva kroz nabavku i podjelu junica kako bi unaprijedili stočni fond naših farmera.
Da smo ozbiljno pristupili razvoju stočarstva govori i činjenica da danas ovdje potpisujemo i Memorandum o saradnji sa kompanijom d.o.o Monte Bianco iz Danilovgrada koja se bavi proizvodnjom sira i sa kojom ćemo, nadam se, uspostaviti dogoročnu saradnju kada je otkup mlijeka u pitanju na obostrano zadovoljstvo, a kroz podrušku Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja unaprijediti kapacitete poljoprivrednih proizvođača i ruralnu infrastrukturu."


shadowshadow

Saopštenje 04.02.2019.

Na jučerašnjoj audiciji  odabrane su predstavnice  našeg grada za učešće na dječjem muzičkom takmičenju ,,Crna Gora u ritmu Evrope“ .

Stučni žiri takmičenja odabrao je: Anju Mrdak , Mašu Ćetković , Anku Ćetković , Jelenu Rubežić i Slađanu Vučinić da na takmičenju koje će se održati u maju mjesecu u prošlogodišnjem gradu pobjedniku , Tivtu , predstavljaju naš grad i jednu od zemalja Evropske Unije.

Djeca iz našeg grada imaće priliku da kroz četvoromjesečne pripreme sa stručnim timom takmičenja,  unaprijede svoje pjevačke i plesne talente. Sa vršnjacima iz ostalih gradova Crne Gore nastupiće na finalnoj večeri, a pobjednik će biti odabran kombinacijom glasova stručnog žirija i gledalaca koji glasaju putem SMS-a, uz prenos uživo na televiziji sa nacionalnom frekvencom.   

 audicija mk

shadowshadow

24.01.2019.

Direktorica Nacionalne turističke organizacije u posjeti Opštini Mojkovac

Predsjednik Opštine Mojkovac g. Ranko Mišnić primio je u svom kabinetu direktoricu Nacionalne turističke organizacije Crne Gore gđu Željku Radak Kukavičić sa saradnicima i tom prilikom su razgovarali o izazovima kada je razvoj turizma u Mojkovcu u pitanju, ali i defiinisali okvire buduće saradnje.

Takođe, održan je i sastanak sa mojkovačkim privrednicima u oblasti turizma koji su imali priliku da iznesu sve ono što su barijere na koje nailaze u radu ali i predloge za kreiranje pozitivnog ambijenta i novih turističkih sadržaja po kojima će Mojkovac biti prepoznatljiv.

Pogledajte članak na linku (Izvor:CDM)

https://www.cdm.me/ekonomija/snaznija-saradnja-opstine-mojkovac-i-nacionalne-turisticke-organizacije/


shadowshadow

15.11.2018.

Predsjednik Opštine Mojkovac g. Ranko Mišnić učestvovao je na „Međunarodnoj konferenciji gradova svijeta 2018“, koja se održava u kineskom gradu Wuhan i koja okuplja više od 1000 gradonačelnika i predstavnika lokalnih vlasti iz Kine i cijelog svijeta. 

Predsjednik Mišnić je imao izlaganje na temu: „Održivi urbani razvoj“ ispred Delegacije iz Crne Gore koju su činili i predsjednici opština Kolašin i Plužine, kao i predstavnik Zajednice opština Crne Gore:

"Svijet u malom - koji su cijenjeni domaćini ove Konferencije uspjeli da okupe, vjerujemo da će poslati dovoljno jake, inspirativne i konkretne poruke kako bi koncept održivosti postao još snažniji i globalno prihvaćeniji i da ćemo svojim aktivnim učešćem uspjeti da doprinesemo ukupnom uspjehu.
Generacije koje dolaze na to nas obavezuju!"


shadowshadow

08.11.2018.

Direktor Poreske uprave Crne Gore u posjeti Opštini Mojkovac

Opština Mojkovac predstavlja pozitivan primjer među opštinama kada je u pitanju stepen poreske disipline i redovnost u izmirivanju poreskih obaveza, ocijenjeno je tokom sastanka direktora Poreske uprave Miomira M. Mugoše i predsjednika Opštine Mojkovac Ranka Mišnića.

“Imajući u vidu da jedno lokalno preduzeće sa terorije Opštine Mojkovac-doo Gradac izmiruje obaveze kroz reprogram, naglasio je da ohrabruje činjenica da je ponađen modalitet za uspostavljanje dinamike redovnog servisiranja dospjelih obaveza od strane ovog obveznika, te da neće biti kašnjenja u izmirivanju ni tekućih potraživanja od strane istog od januara 2019. godini, što je i obaveza svih lokalnih preduzeća na nivou lokalne samouprave”, saopšteno je iz Poreske uprave.

Mišnić je istakao da dugovi koji su naslijeđeni iz ranijih perioda još uvijek ne dozvoljavaju funkcionisanje Komunalnog preduzeća u punom kapacitetu, ali da isto i sa skromnim sredstvima sa kojima raspolaže, servisira sve aktivnosti iz svoje nadležnosti i stvara nove proizvode u skladu a onim što su trendovi i obaveze kada su u pitanju zaštita životne sredine i unapređenje uslova života stanovnika Mojkovca.

“Sastanak je bio prilika i da se na bilateralnom nivou dogovore aktivnosti vezane za buduću bližu saradnju, posebno imajući u vidu važne investicione i infrastrukturne projekte čija realizacija je u toku, kao što su izgradnja SKI centra Žarski i regionalni put, zbog kojih ova regija posjeduje veliki razvojni potencijal, a koji će imati pozitivne efekte i na naplatu javnih prihoda i rast privredne aktivnosti na teritoriji Opštine Mojkovac”, zaključuje se u saopštenju Poreske uprave.

Pogledajte članak na linku (Izvor:CDM)
https://www.cdm.me/ekonomija/opstina-mojkovac-redovno-izmiruje-poreske-obaveze/

 
shadowshadow

25.10.2018.

Opštinu Mojkovac posjetio je ambasador Kine u Crnoj Gori Liu Jin sa saradnikom

Na sastanku u kabinetu predsjednika razgovaralo se o realizovanim, ali i potencijalnim projektima i aktivnostima na kojima bi zajednički sarađivali.
“Saradnja sa ambasadom u prethodnom periodu bila je na visokom nivou gdje kao rezultat danas imamo unapređenu infrastrukturu u oblasti školstva na lokalnom nivou kroz adaptaciju osnovnih škola u Lepencu i Prošćenju, kao i unaprijeđene uslova za kvalitetniji život građana kroz uređenje glavnog gradskog parkinga”, navedeno je iz mojkovačke Opštine.
Nakon sastanka ambasador je sa predsjednikom opštine Mišnićem posjetio Osnovnu školu “Radomir Rakočević“ u Prošćenju za čiju je adaptaciju Ambasada izdvojila 30 hiljada eura.

Pogledajte članak na linku (Izvor:CDM)

https://www.cdm.me/drustvo/saradnja-opstine-mojkovac-i-kineske-ambasade-na-visokom-nivou/

 
shadowshadow

26.09.2018.

Kao izraz posebne pažnje predsjednik Opštine Mojkovac Ranko Mišnić je danas uručio prigodan poklon djeci prvog, drugog, trećeg i četvrtog razreda svih osnovnih škola u Mojkovcu.
Kako su saopštili iz ove opštine, školske pribore dobili su učenici OŠ Aleksa Đilas Bećo, OŠ Radomir Rakočević, Prošćenje i OŠ Milovan Rakočević- Lepenac.
Mišnić je najavio da ovo neće biti usamljena aktivnost kada je u pitanju podrška obrazovanju na lokalnom nivou, kao i da neće izostati ni ulaganje u infrastrukturu kako bi se stvorili što bolji uslovi za realizaciju nastavnih aktivnosti.
Ispred osnovnih škola zahvalio se direktor OŠ Aleksa Đilas Bećo, Veselin Bulatović.
“Opština Mojkovac je uvijek imala sluha i osjetljivosti za sve potrebe škole i uvijek je izlazila u susret, na čemu im se najiskrenije zahvaljujemo. Da napomenem, Opština Mojkovac je i ove godine obezbijedila  besplatne udžbenike za sve učenike prvog razreda”, kazao je Bulatović.

Pogledajte članak na linku (Izvor:CDM)

https://www.cdm.me/drustvo/opstina-mojkovac-poklonila-skolski-pribor-osnovcima/


shadowshadow

Saopštenje 24.05.2017.

- Posjeta delegacije Opštine Mojkovac R.Slovačkoj i potpisivanje sporazuma o razumijevanju - preuzmi saopštenje

shadow

 Saopštenje 08.02.2017.

- Posjeta ministra sporta Opštini Mojkovac - preuzmi saopštenje

shadow

08.09.2016.

Otvoren sistem tretmana kanalizacionog mulja na trščanim poljima- preuzmi saopštenje

 shadow

31.08.2016.

Obavještenje

Sekretarijat za uređenje prostora obavještava zainteresovanu javnost da je urađen Nacrt lokalnog plana upravljanja komunalnim i neopasnim građevinskim otpadom opštine Mojkovac 2016.-2020.

Poziva se zainteresovana javnost da izvrši uvid u predmetni Nacrt plana.

Rok za uvid i dostavljanje primjedbi i mišljenja je do 15.09.2016. godine

Nacrt plana možete preuzeti u prostorijama Opštine Mojkovac, Trg Lj. Bakoča kancelarija broj 1 na II spratu radnim danima od 09 do 12 časova ili preuzeti ovdje klikom na link:

Nacrt Lokalnog plana za upravljanje komunalnim i neopasnim građevinskim otpadom 2016.-2020. - preuzmite

 

Obavještenje - preuzmite

shadow

20.04.2016.

Rješenje o određivanju lica za prijem i postupanje po zahtjevu zviždača

shadow

01.02.2016.

Javni poziv za sporazumni prekid radnog odnosa uz isplatu otpremnine

shadow

30.01.2016.

Odluka o visini otpremnine službenika/namještenika po osnovu sporazumnog prekida radnog odnosa

shadowshadow

 

Saopštenje 04.12.2014.

Nova uloga organizacija civilnog društva u implementaciji i monitoringu politika na lokalnom nivou

imajući u vidu dokumente na lokalnom nivou, javlja se potreba za većom uključenošću svih zainteresovanih strana, među kojima važno mjesto pripada organizacijama civilnog društva. Kako bi se unaprijedili kapaciteti ovih organizacija u praćenju i implementaciji strateških dokumenata na lokalnom nivou, Institut za strateške studije i projekcije, u saradnji sa CASE Institutom iz Poljske i Centrom za evropsko obrazovanje i studije iz Podgorice, realizuje projekat "Nova uloga organizacija civilnog društva u implementaciji i monitoringu politika na lokalnom nivou". Projekat finansira EU, a Ministarstvo ekonomije i Zajednica opština su formalno podržale realizaciju ovog projekta.

Glavni cilj projekta je jačanje uloge organizacija civilnog društva i lokalnih vlasti u implementaciji i razvoju strateških planova razvoja (SPR) na lokalnom nivou, dok se specifični ciljevi odnose na jačanje kapaciteta i uključivanje organizacija civilnog društva u implementaciju i monitoring SPR-a na lokalnom nivou i povećanje svijesti  građana o važnosti SPR-a u 10 crnogorskih opština na koje se projekat odnosi (Mojkovac, Plav, Danilovgrad, Žabljak, Kolašin, Bijelo Polje, Cetinje, Andrijevica, Berane i Tivat).

Pogledajte video na linku:

" target="_blank" rel="noopener">

shadow

Saopštenje 12.05.2014.

- Posjeta delegacije Fondacije "Barak H. Obama", NVO "Balkan klub mira" i Svjetske organizacije za mir Opštini Mojkovac - preuzmi saopštenje

 

Saopštenje 16.01.2014.

- Posjeta direktora Direkcije za javne radove, g-dina Žarka Živkovića  Mojkovcu - preuzmi saopštenje

 Saopštenje

15.10.2013.

Obavještavaju se predsravnici malih i srednjih preduzeća i preduzetnici koji se bave poljoprivrednom proizvodnjom i preradom, drvopreradom i uslugama, kao i ruralnim turizmom da će u Opštini Kolašin u srijedu, 16.10.2013. godine, sa početkom u 9.30 časova od strane Ministarstva ekonomije i Direkcije za razvoj malih i srednjih preduzeća biti predstavljen Program podsticanja razvoja klastera u Crnoj Gori i manje razvijenim opštinama.

 shadowshadow

 Saopštenje

13.06.2013.

 Opština Mojkovac u cilju transparentnosti i informisanja javnosti objavljuje spisak lica kojima je, u skladu sa rješenjem predsjednika Opštine Mojkovac, broj 01-1624 od 04.12.2012. godine isplaćena naknada u visini od 10% procijenjene štete od elementarnih nepogoda od strane opštinskih Komisija za procjenu štete.

Sredstva su isplaćena u decembru 2012. godine preko Prve banke CG uplatom na tekuće račune oštećenih lica.

 

Rješenje i spisak možete preuzeti ovdje klikom na link:

-Rješenje 01-1624 od 04.12.2012.

-Spisak za isplatu

 

NAPOMENA: u cilju zaštite ličnih podataka u spiskovima nijesu navedeni JMB i tekući računi lica kojima je isplaćena naknada.

shadowshadowshadow

 Saopštenje

24.04.2013.

 Opština Mojkovac i Fakultet za poslovne studije "Montenegro bisnis school" potpisali sporazum o saradnji.

 Detaljnije...

 

Saopštenje

24.04.2013.

Opština Mojkovac u okviru projekta "Znanje za održivi razvoj" u saradnji sa NVO "Terra nostra" nastavlja akciju uređivanja parka Šuškovina.

Akcija je zakazana za 25.04.2013. godine u 10 časova.

 Detaljnije...

shadowshadow

© 2020 Bild studio