Radno vrijeme 07-15h; +382 50 684 445; 50 470 272; 50 472 135; opstinamojkovac@t-com.me       

GLAVNI ADMINISTRATOR

Ikervari Maja
Glavna administratorka

Opština Mojkovac
trg Lj. Bakoča bb
84205 Mojkovac
tel. 00 382 50 472 135
tel. 00 382 50 470 320
tel. 00 382 50 470 273

 e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 Proaktivan pristup informacijama Službe Glavnog administratora

AKCIJA "DARUJEMO NOVOROĐENČAD"

aaaaaaaaaadarujem

 

20.06.2018

Dana 20.06.2018. godine u prostorijama Opštine Mojkovac  Uprava za kadrove i Zajednica opština organizovale su za opštine sjevernog regiona obuku na temu “RIA – ANALIZA UTICAJA PROPISA”.

Predavači na obuci bili su Ivan Radulović i Jelena Jovetić iz Direktorata za finansijski sistem i unapređenje poslovnog ambijenta i Direkcije za unapređenje poslovnog ambijenta Ministarstva finansija.

Detaljnije-preuzmite objavu

___________________

 

07.02.2018

Programom zaštite i očuvanja kulturnih dobara za 2018. Ministarstva kulture Crne Gore obezbijeđena su finansijska sredstva za realizaciju projekta na teritoriji Opštine Mojkovac - lokalitet Brskovo.

Opširnije preuzmite fajl : Programom zaštite i očuvanja kulturnih dobara za 2018.

ili posjetite sajt: http://www.mku.gov.me/ministarstvo

___________________

 

06.02.2018.

Predsjednik Opštine Mojkovac, g-din Ranko Mišnić, sa saradnicima ugostio je direktora OŠ "Aleksa Đilas Bećo" povodom dobijanja prestižne državne nagrade "OKTOIH".

Detaljnije-preuzmite objavu

shadowshadow

7.11.2017.

Obavještenje - seminar Zakon o upravnom postupku -klik za download

____________________________________________________

 

29.12.2016.

Saopštenje - klik za download

____________________________________________________

21.01.2015.

Opština Mojkovac darovala prvorođenu bebu u 2015. godini

____________________________________________________

12.12.2014.

Opština Mojkovac je i ove godine realizovala kaciju "Najljepši kutak-najljepši grad". Akcija se organizuje treći put za redom i od maja do septembra podrazumijeva niz aktivnosti. Stručnu komisiju od od 5 članova, s zadatkom da obiđe i izvrši izbor najuređenijih zelenih površina na području Opštine Mojkovac činili su predstavnici javnih institucija i NVO sektora.

Detaljnije, preuzmite...

Info - akcija Najljepše dvorište

Izvještaj - akcija Najljepše dvorište

Uputstvo - akcija Najljepše dvorište

 ____________________________________________________

 

10.11.2014.

U Podgorici je dana 10.11.2014. godine održan sastanak predstavnika Unije poslodavaca Crne Gore i predstavnika Opštine Mojkovac. Sastanak je jedan u nizu sastanaka koje Unija poslodavaca sprovodi sa predstavnicima svij lokalnih uprava u Crnoj Gori, a u interesu snaženja institucionalne saradnje i partnerskog odnosa privatnog i javnog sektora.

 

Detaljnije o sastanku - preuzmite OVDJE.

____________________________________________________

07.11.2014.

Dana 07.11.2014. održana TRIBINA "Saradnja organa lokalne uprave, NVO i građana u borbi protiv korupcije" - Detaljnije

____________________________________________________

20.03.2014.

Uručenje darova novorođenim bebama u 2013. godini

 

Saopštenje - klik za download

____________________________________________________

31.12.2013.

Posjeta predstavnika Opštine Mojkovac JU Dom starih Bijelo Polje

____________________________________________________

 28.10.2013.

Akcija "Najljepši kutak, najljepši grad"

Opština Mojkovac je u okviru akcije "Najljepši kutak-najljepši grad" dodijelila nagrade za najuređenije dvorište, baštu, terasu. Nagrade u iznosu od po 150,00 € pripale su Marković Petru, Bošković Branislavu i JUSMŠ "Vuksan Đukić".

Fond za aktivno građanstvo nagradio je učenike Osnovne škole i vrtića sa vrijednim knjigama, a vrtić je dobio i kućice za ptice.

Projekat je sproveden u okviru "Akcije za zeleniji grad".

- Vauceri

____________________________________________________

 02.04.2013.

INFORMACIJA ZA MEDIJE

Projekat "Rudnici kulture"

NVO "TERRA NOSTRA" i Opština Mojkovac realizuju projekat od posebnog značaja za Opštinu Mojkovac, a kao prvi ovog tipa - i za državu Crnu Goru.

Naime, radi se o projektu stavljanja u funkciju napuštenog - zatvorenog rudnika olova i cinka "Brskovo" u kulturne i turističke svrhe, odnosno nalaženje načina da se ono što je ostalo od Rudnika (dokumentacija, projekti, fotografije, artifakti, lične kolekcije) objedini u cilju očuvanja industrijskog identiteta grada Mojkovca.

Projekat "Rudnici kulture" je regionalnog karaktera i značaja, oko koga su se okupili predstavnici EX YU republika: Slovenije (Idrija), Hrvatske (Labin, Zagreb), BiH (Banovići i Prijedor), Srbije (Krušedol) i Crne Gore ("Terra nostra" i Opština Mojkovac).

Detaljnije o ovom projektu Opštine Mojkovac možete pročitati OVDJE.

 ____________________________________________________

05.02.2013.

U Mojkovcu je dana 04.02.2013. godine održan prvi informativni sastanak u okviru IPA 2010 Programa rodne ravnopravnosti koji Ministarstvo za ljudska i manjinska prava, a u saradnji sa UNDP Crna Gora sprovodi sa ciljem podsticanja ženskog preduzetništva.

Potencijalnim preduzetnicama (oko 40 prisutnih) obratila se Maja Ikervari, glavna administratorka Opštine Mojkovac, Mensura Nuhodžić-konsultantkinja u Programu rodne ravnopravnosti, Ivan Mališić, predstavnik Regionalne razvojne agencije za Bjelasicu, Komove i Prokletijei Ljubinka Mitrović, lokalna koordinatorka zadužena za predmetni projekat.

Kroz aktivno učešće prisutnih, čili su se brojni prijedlozi za pokretanje biznisa, problemi i izazovi vezani za razvoj ženskog preduzetništva u Opštini Mojkovac.

Sastanku je ispred UNDP prisustvovala Sanja Elezović, Njegosava Vujanović, konsultantkinja u Programu rodne ravnopravnosti u Opštini Cetinje dok su ispred Ministarstva za ljudska i manjinska prava sastanku prisustvovali Igor Vučinić i Veronika Sijerković

shadowshadowshadow

31.01.2013.

Organizacija UNDP-a u saradnji sa Ministarstvom za ljudska i manjinska prava i Opštinama Cetinje, Kolašin i Mojkovac, u okviru Programa za rodnu ravnopravnost, relaizuje projekat u cilju podsticanja ženskog preduzetništva i ekonomskog osnaživanja žena.

Detaljnije o sastanku, koji će se održati 04.02.2013. godine možete pogledati klikom na link INFORMATIVNI SASTANAK.

09.01.2013.

U Opštini Mojkovac u toku su brojne aktivnosti na realizaciji projekata za koje je Opština, preko projektnog tima, aplicirala u prethodnoj i tekućoj godini. Izdvajamo neke od njih, a detaljnije možete pronaći klikom na link: Aktivnosti projektnog tima Opštine Mojkovac

shadowshadowshadow

 29.11.2012.

Fotografije sa seminara na temu "Suzbijanje nasilja u porodici i pružanje podrške žrtvama nasilja".

28.11.2012.

Poštovani,

pozivamo Vas da dana 29.11.2012.godine sa početkom u 11 časova u sali hotela "Dulović" prisustvujete jednodnevnom seminaru na temu "Suzbijanje nasilja u porodici i pružanje podrške žrtvama nasilja", čime će Opština Mojkovac učestvovati u Međunarodnoj kampanji 16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama.

Cilj seminara je da pruži osnovne saznajne okvire koji će omogućiti percepciju pojma nasilja nad ženama, razumijevanja uzroka nasilja i situacije u kojoj se nalaze žene koje su žrtve nasilja, podatke o postupcima koje stručno lice primjenjuje u okviru svog posla i na koji način vrši intervenciju kao i konkretne savjete i uputstva za rad u cilju sprečavanja nasilja nad ženama.

Seminar je namijenjen stručnim licima koja u obavljanju svog posla dolaze u kontakt sa ženama koje su žrtve nasilja i čija intervencija može imati direktan uticaj na razrješenje tog problema.

O kampanji detaljnije možete pronaći ovdje.

shadowshadowshadow

 04.10.2012.

U Mojkovcu je 04.10.2012. godine odrdžana radionica u organizaciji Investiciono razvojnog fonda Crne Gore, Zavoda za zapošljavanje, Direkcije za razvoj malih i srednjih preduzeća, Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja i lokalne uprave, na kojoj je prisutnima prezontavan prijekat "Preduzetništvo na Vašem pragu" kojim će se dati mogućnost preduzetnicima, poljoprivrednicima, malim i srednjim preduzećima da pod povoljnim uslovima dobiju kredite za unapređenje svojih djelatnosti (grejs period, povoljna kamatna stopa).

 

Detaljnije informacije o onom što je prezentovano na današnjoj radionici možete preuzeti klikom na naredne linkove.

 Pozdravni govor - Glavni administrator, Maja Ikervari

 Prezentacija Investiciono razvojnog fonda Crne Gore

 Prezentacija Zavoda za zapošljavanje Crne Gore

 Prezentacija Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja

 Prezentacija Direkcije za mala i srednja preduzeća Crne Gore

 

© 2024 Bild studio