+382 50 472 135-centrala; +382 50 470 272-kabinet; opstinamojkovac@t-com.me; Facebook      

SLUŽBA PREDSJEDNIKA

Služba predsjednika 
Opština Mojkovac
Trg Lj. Bakoča bb
84205 Mojkovac
tel:  00 382 50 470 272
fax: 00 382 50 472 715

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 

-Vodič za pristup informacijama u posjedu Službe predsjednika i Glavnog administratora

 

 

INFO

30.08.2019.

Opština Mojkovac kroz grant dodijelila poljoprivrednicima 32 junice.

S obzirom na teritorijalni položaj i prirodne resurse sa kojima raspolaže opština Mojkovac, stočarstvo predstavlja jednu od najznačajnijih grana poljoprivredne proizvodnje.
Tokom prethodnih decenija Mojkovac je važio za prepoznatljiv stočarski kraj, gdje se u seoskom području uvjek moglo naći na stotine domaćina koji su držali po desetak grla govedi, međutim migracije stanovništva dovele su do toga da se trenutno u seoskom području nalazi mali broj uglavnom staračkih domaćinstava koja posjeduju samo po par grla. Iz tog razloga podrška i unapređenje govedarstva predstavlja jedan od glavnih prioriteta razvoja poljoprivrede na teritoriji opštine Mojkovac.
Imajući sve ovo u vidu, Opština Mojkovac je u saradnji sa kompanijom „Franca“ iz Bijelog Polja izvršila nabavku 32 steone junice kao jedan vid podrške koji se obezbjeđuje u vidu granta poljoprivrednim proizvođačima, gdje pravo na podršku imaju oni poljoprivredni proizvođači koji se bave govedarstvom, a posjeduju adekvatne uslove za bavljenje ovom granom poljoprivredne proizvodnje i minimum 2 muzna grla.
Nakon terenske kontrole podnosilaca zahtjeva stručna komisija je napraviti rang listu. Poljoprivredni proizvođači kroz ovu grant podršku dobili su 2 steone junice simentalske rase koje su dužni da drže i brinu o njima po kodeksu dobre poljoprivredne prakse i da u periodu od 5 godina vrate onoliko junica koliko su dobili kako bi bile dodijeljene novim zainteresovanim poljoprivrednim proizvođačima.
Naš cilj je da na ovaj način povećamo broj grla krupne stoke, da valorizujemo  velike pašnjačke površine, da unaprijedimo rasni sastav, poboljšamo materijalni položaj poljoprivrednih proizvođača i radimo na unapređenju proizvodnje zdrave hrane.
Moramo pomenuti i da smo u prethodnom periodu uz podršku Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja i kompanije d.o.o. „Monte Bianco“ iz Danilovgrada uspjeli da formiramo otkupni centar i tako obezbijedimo siguran plasman mlijeka od poljoprivrednih proizvođača iz Mojkovca. Takođe smo formirali stočnu pijacu u Prošćenju i na taj način smo obezbijedili sve uslove za razvoj ove grane poljoprivrede na zadovoljstvo svih zainteresovanih strana.

View the embedded image gallery online at:
http://mojkovac.me/predsjednik/sluzba-predsji-ga#sigProId084fc1ecdc

shadowshadow

30.08.2019.

Dodijeljene knjige za 64 đaka prvaka

Opština Mojkovac je i ove godine za sve đake prvake obezbijedila besplatne udžbenike.
Udžbenici za 64 đaka prvaka dodijeljeni su prvacima 30.08.2019. godine u Multimedijalnoj sali Opštine Mojkovac.

Prvaci srećno!

View the embedded image gallery online at:
http://mojkovac.me/predsjednik/sluzba-predsji-ga#sigProIde17922d147

shadowshadow

21.08.2019.

Arheološki lokalitet Brskovo

Na arheološkom lokalitetu “Brskovo” završavaju se istraživanja za ovu godinu, a koja su počela 20. juna. Istraživanja sprovodi Centar za arheologiju i konzervaciju Crne Gore, uz kofinansiranje Ministrarstva kulture i tim povodom lokalitet je obišao i predsjednik Opstine Mojkovac Ranko Mišnić sa saradnicima.
Arheološki tim zadovoljan je ovogodišnjim rezultatima istraživanja. Glavni arheolog Miloš Živanović u toku posjete lokaciji Brskovo – Doganjice.
On je istakao je da je ovo jedan od najzanačajnijih srednjevjekovnih lokaliteta ne samo za Crnu Goru već i šire i najavio nastavak istraživanja u toku naredene godine.
Ove godine otkriveni su predmeti koji svojom autentičnošću i načinom izrade imaju posebnu vrijednost i ukazuju na to da je istraživanja potrebno intezivirati, a cijeli lokalitet na kvalitetan način i turistički valorizovati.
Opšina Mojkovac u okviru Programa očuvanja kulturne baštine spovodi projekat koji ima za cilj upravo turističku valorizaciju lokaliteta, ali i širenje znanja o značaju očuvanja kulturnih dobara.
U okviru projekta biće urađene turističke brošure i promotivni video materijal, a u narednom periodu u planu je i postavljanje mini centra za posjetioce na ovom lokalitetu, kao i postavljanje turističkih info tabli.
Predsjednik Mišnić istakao je da će i trenutno najveći izazov sa kojim se susreću arheolozi na terenu – otklanjanje jalovine, biti ubrzo riješen na kvalitetniji način.

Pogledajte članak na linku (Izvor:CDM)
https://m.cdm.me/drustvo/arheoloski-tim-zadovoljan-ovogodisnjim-rezultatima-istrazivanja-na-brskovu/?fbclid=IwAR0i1EVKNwf9n7kXc8DY7vu_qyd9OvCjCKbs7eqsjZiYsgaSGisbMJETRJk

View the embedded image gallery online at:
http://mojkovac.me/predsjednik/sluzba-predsji-ga#sigProId7170e40052

shadowshadow

10.08.2019.

I Planinarski maraton

Mojkovac je po prvi put bio domaćin planinskog maratona u formatu nebeska trka. Sportska manifestacija koja na najbolji način promoviše aktivan turizam ovog kraja održana je 10. avgusta 2019. godine na planini koja je manje poznata planinskim trkačima.
Uprkos najavi da će biti paklena vrućina, organizatore je iznenadio broj od preko 200 takmičara na startu iz 11 zemalja, to govori da ova manifestacija ima ozbiljan potencijal.
Staza dužine 32 kilometra sa 2.000 metara uspona dočekala je takmičare bez oblačka ali u punom sjaju sa neverovatnim vidikovcima i surovim reljefom. Samim tim to je bio i veliki izazov za organizaciju, okrepe su morale imati duplo više vode a naknadno je ubačen još jedan punkt pred kraj sa vodom. Takmičari su pokazali da u jednoj trci možemo imati sve: od ozbiljne dehidracije, upornosti, borbe do cilja.
Sinjajevina je divlja, nezgodnog terena i zahtjeva ozbiljnu pripremu. Svakako nije za početnike i predstavlja svetski nivo. Ovo je, kako ističu, 34 trka skajraning asocijacije nakon pet sezona i ekipa je naravno bila na visini zadatka.
Prvi se na cilju u Gackoj pojavio duo iz Hrvatske, Danijel Krstulović Opara i Sanjin Vučan sa sjajnim vremenom od tri sata, 53 minuta i 23 sekunde, drugoplasirani je bio Čarli Šarp iz Britanije sa 5 minuta zaostatka, dok je trećeplasirani Nikola Ilić iz Srbije stazu prešao za četiri sata i dva minuta.
Najbolje rezultate u ženskoj konkurenciji zabelježila je Eva Tušar Suhadolc iz Slovenije, sa vremenom od 4 sata i 8 minuta. Treba napomenuti da je ovo sedmo mjesto u muškoj konkurenciji, fantastičan rezultat.
Drugo mjesto zauzela je Snežana Đurić iz Srbije, sa vremenom od 4 sata i 55 minuta, dok je trećeplasiranoj Neli Lazarević iz Niša bilo potrebno 5 sati i 9 minuta da stigne do cilja.
Ovogodišnji prvijenac je donio puno izazova i uzbuđenja za sve učesnike. Konkurencija je bila jedna od najboljih do sad. Uprkos teškim vremenskim uslovima i zahtevnim terenima svi takmičari su bezbedno završili trku, što je najbitnije za ovakve manifestacije.
Skyrunning asocijacija Srbije, Opština Mojkovac i TO Mojkovac kao organizatori se zahvaljuju svima koji su učestvovali i pomogli u organizaciji ovog događaja, a na prvom mestu mnogobrojnim volonterima i divnim domaćinima ovog kraja.
Posebna zahvalnost ide kompaniji Zlatiborac i Imanju Rakočević kao i agenciji North tour.

View the embedded image gallery online at:
http://mojkovac.me/predsjednik/sluzba-predsji-ga#sigProId790f0b1238

shadowshadow

10.-12.08.2019.

I Mojkovac fest 

MOJKOVAC FEST  održavan po prvi put u Mojkovcu, a u sklopu proslave Dana opstine – 13. avgusta na sportsko-rekeativnoj zoni (plato bivšeg „Jalovišta“).

Nastupali su:
- AMADEUS BAND
- MIRZA SELIMOVIC
- JELENA ZVICER
- OGNJEN SMASH & HAPPY FRIDAY BAND;
- RAPHAEL LOOPRO I DJ KOYO; 
- DRAŽEN BAKOVIĆ

View the embedded image gallery online at:
http://mojkovac.me/predsjednik/sluzba-predsji-ga#sigProIdb32b111640

shadowshadow

29.07.2019.

Predsjednik Opštine Mojkovac ugostio Darka Stanića 

Predsjednik Opštine Mojkovac g. Ranko Mišnić ugostio je državnog sekretara u Ministasrtvu omladine i sporta Republike Srbije i proslavljenog rukometnog golmana g. Darka Stanića.
Tom prilikom su razgovarali o razvoju sporta u Mojkovcu, posebno rukometa i razmijenili ideje o potencijalnoj saradnji kada je ova oblast u pitanju.
Nekadašnji najbolji golman Evrope je izrazio želju da u svom rodnom Mojkovcu doprinese razvoju rukometa, ali i ostalih sportova kroz iskustva, poznanstva i ideje koje je sticao u toku svoje izuzetne sportske karijere, ali i radnog angažmana u Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije.
Predsjednik Mišnić je istakao veliko zadovoljstvo što je ugostio legendarnog rukometnog golmana i izrazio posebnu zahvalnost na njegovoj inicijativi i spremnosti da svojim znanjima i sportskim autoritetom doprinese razvoju rukometa i sporta u Mojkovcu.

View the embedded image gallery online at:
http://mojkovac.me/predsjednik/sluzba-predsji-ga#sigProId6e7676d012

shadowshadow

24.07.2019.

Otvorena Kancelarija Fonda PIO u Mojkovcu

U Mojkovcu je direktor Fonda PIO g. Dušan Perović sa sradnicima i sa predsjednikom Opštine g. Mišnićem i predsjednikom Skupštine Mojkovac  g. Mrdakom otvorio Kancelariju Fonda PIO koja je smještena u zgradi Uprave za imovinu u Mojkovcu.
Perović je istakao da će na ovaj način svim građanima Mojkovca biti unaprijeđeno regulisanje prava iz oblasti penzijskog i invalidskog osiguranja, koji su do sada za te usluge morali da putuju u druge gradove, čak i za osnovne informacije. Takođe je dodao da je ova aktivnost proistekla iz izuzetno dobre saradnje Fonda i lokalne samouprave i kao rezultat prepoznate potrebe da građanima, ali posebno penzionerima uklonimo barijere pri rešavanju ovako važnih pitanja.
Predsjednik Mišnić je izrazio posebno zadovoljstvo što od danas mojkovčani neće morati da putuju u Bijelo Polje radi informisanja i ostvarivanja prava iz ove oblasti jer će ova Kancelarija biti im dostupna tri dana u sedmici (ponedeljak, srijeda i četvrtak), u periodu od 7h do 15h. Dodao je da se nada da će se uz partenrski odnos svih zainteresovanih strana, kao i do sada, nalaziti načini da se ovako važna pitanja za građane Mojkovca rešavaju na zadovoljstvo svih.

View the embedded image gallery online at:
http://mojkovac.me/predsjednik/sluzba-predsji-ga#sigProIdb95f693f3b

shadowshadow

10.07.2019.

IFAD program

Kroz projekat razvoja ruralnih područja, koji realizuje Vlada Crne Gore uz podršku Međunarodnog fonda za razvoj poljoprivrede (IFAD), u ovoj godini biće investirano novih četiri miliona eura. Investicije će biti realizovane u sedam opština koje su uključene u projekat: Nikšiću, Bijelom Polju, Beranama, Mojkovcu, Žabljaku, Petnjici i Šavniku, u kojima će biti izgrađeni novi vodovodi, novi kilometri puta i podržan značajan broj poljoprivrednih gazdinstava u dijelu unapređenja proizvodnje i plasmana proizvoda.
Ovo je u Mojkovcu saopštio potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutin Simović, ocjenjujući da je uspješna realizacija i ovog projekta još jedna potvrda da će ova godina biti godina značajnih investicija u crnogorsku poljoprivredu, da se nastavlja uspješna saradnja sa EU i drugim međunarodnim partnerima i da Vlada u kontinuitetu posebnu pažnju posvećuje razvoju Sjevera.
Predsjednik Opštine Mojkovac Ranko Mišnić kazao je da je podrška kroz ovaj projekat mojkovačkoj opštini došla u pravom trenutku, kada rade na unapređenju putne infrastrukture i vodosnabdijevanja u najmanje razvijenim ruralnim područjima opština.
“Svjesni smo realnog stanja na terenu, kada je u pitanju razvoj poljoprivreda, svih izazova sa kojima se trenutno bore naši poljoprivredni proizvođači, kako oni manjeg tako i oni većeg obima proizvodnje. Jako smo, takođe,  svjesni i potencijala koje zajedno kao lokalna zajednica imamo i puta koji je do sada pređen kada se radi o unapeđenju uslova za pokretanje i razvoj proizvodnje na poljoprivrednim gazdinstvima“, kazao je Mišnić.
Ističe da na putu stvaranja Mojkovca kao sredine gdje će poljoprivreda biti jedna od nosećih razvojnih grana imaju u Ministarstvu poljoprivrede pouzdanog i jakog partnera.

View the embedded image gallery online at:
http://mojkovac.me/predsjednik/sluzba-predsji-ga#sigProId478c3ec422

shadowshadow

19.07.2019.

Predsjednik Opštine Mojkovac g. Ranko Mišnić prisustvovao 12. sjednici Zajedničkog savjetodavnog odbora između Komiteta regiona EU i Zajednice opština Crne Gore 

U Briselu je održana 12. sjednica Zajedničkog savjetodavnog odbora između Komiteta regiona EU i Zajednice opština Crne Gore u čijem su fokusu odnosi EU - Crna Gora iz lokalne perspektive i pretpristupna pomoć EU Crnoj Gori. Zajednički savjetodavni odbor (ZSO) između Komiteta regiona EU i Zajednice opština Crne Gore naglašava neophodnost bliske saradnje i komunikacije sa lokalnim vlastima o pitanjima vezanim za integracije i reformske procese u EU.
Delegaciju predstavnika crnogorskih opština su predstavljali članovi ZSO-a: Aleksandar Kašćelan, Gradonačelnik Prijestonice Cetinje i kopredsjedavajući sa crnogorske strane; Dušan Raičević, Predsjednik Opštine Bar; Petar Smolović, Predsjednik Opštine Bijelo Polje i Ranko Mišnić, Predsjednik Opštine Mojkovac. Sjednici su prisustvovali i Refik Bojadžić, Generalni sekretar Zajednice opština i Vanja Starovlah, pomoćnik generalnog sekretara za evropske integracije i međunarodnu saradnju, kao i Darko Mrvaljević, predsjednik Odbora za evropske integracije i medjunarodnu saradnju ZOCG.
Sledeci sastanak ZSO će se održati u Tivtu, 15.oktobra 2019. godine.

View the embedded image gallery online at:
http://mojkovac.me/predsjednik/sluzba-predsji-ga#sigProId4fe39f4ecb

shadowshadow

12.07.2019.

Ministar kultureg. Bogdanović u posjeti Opštini Mojkovac
Tokom susreta, govoreno je o brojnim temama, pri čemu je ministar Bogdanović istakao kako aktivnosti u tom gradu govore o ozbiljnom radu kulturnih poslenika.
"Da je tako – kako je on kazao – potvrđuje činjenica da su već počele pripreme za Mojkovačku filmsku jesen, da su sve obimnije aktivnosti na istraživanjima arheološkog lokaliteta Brskovo, ali i da lokalni Centar za kulturu u sve većoj mjeri organizuje programe namijenjene mladima".
Ove godine, za Mojkovačku filmsku jesen izdvojiće 16.000 eura i zajedno će se raditi na promociji i jačanju tog brenda. Za projekte očuvanja kulturnih dobara u Mojkovcu, samo do kraja tekuće godine, izdvojiće oko 38.000 eura. Uz to, Ministarstvo kulture uskoro će predstaviti novi umjetnički program koji ćemo organizovati na sjeveru tokom ljeta, a Mojkovac će i u tom segmentu biti nezaobilazan.

View the embedded image gallery online at:
http://mojkovac.me/predsjednik/sluzba-predsji-ga#sigProIdf0630d4cc2

shadowshadow

05.07.2019.

Ministarstvo odbrane organizovalo Građanski sat u opštini Mojkovac 

"Građanski sat" u organizaciji Ministartva odbrane posvećen promociji vojnog poziva, dobrovoljnog služenja vojnog roka, kao i obrazovanja na vojnim akademijama održan je u Multimedijalnoj sali Opštine Mojkovac
Kroz ovaj projekat Ministarstvo odbrane nastavlja sa praksom približavanja vojske mladoj populaciji kroz neposredni kontakt i komunikaciju, ali i proširuje saradnju sa lokalnim samoupravama, u svrhu što uspješnijeg ostvarivanja strateških ciljeva Ministarstva odbrane iz dijela ljudskih resursa
Građanskom satu prisustvovali su učenici JUSMŠ ,, Vuksan Đukuć “.

View the embedded image gallery online at:
http://mojkovac.me/predsjednik/sluzba-predsji-ga#sigProIdbdaf0fe166

shadowshadow

07.06.2019.

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković položio je u Mojkovcu kamen-temeljac za transfer stanicu sa reciklažnim dvorištem i za Pasarelu preko magistrale

„Sveukupno ćemo u naredne tri godine u Mojkovcu realizovati oko 30 miliona eura u putnu i drugu infrastrukturu koja će doprinijeti razvoju ovog kraja, razvoju sjevera, razvoju Crne Gore i naravno novim radnim mjestima“, poručio je Marković.
Iz Vlade je saopšteno da su ovo projekti vrijedni po dva miliona eura. Pasarela će biti duga 63 metra i širok sedam metarea. Na kraju mosta planirana je silazna spiralna rampa širine pet metara.
Ugovor je potpisan 29. marta, rok za završetak radova je sedam mjeseci od uvođenja izvođača u posao.
Premijer je rekao da se projekat transfer stanice u Rudnici radi po najvišim evropskim standardima i da je usmjeren ka zaštiti životne sredine.
„Na ovaj način rješavamo pitanje komunalnog i čvrstog otpada u opštini Mojkovac po najvišim ekološkim i drugim standardima. Ovaj projekat ne samo što rješava pitanje komunalnog otpada za grad Mojkovac i njegovu okolinu, već nam stvara pretpostavke da konačno riješimo jedno teško ekološko pitanje – lokacije odlagališta čvrstog otpada na obali rijeke Tare u Podbišću“, rekao je premijer nakon otvaranja.

Pogledajte članak na linku (Izvor:CDM)

https://m.cdm.me/ekonomija/markovic-ulazemo-30-miliona-eura-u-mojkovac/?fbclid=IwAR3DAYGCnYvc5NAV-kBQ2ru_q-KrU31au7b9dfKDw-KqYu3sFO9wm_fYNKo

View the embedded image gallery online at:
http://mojkovac.me/predsjednik/sluzba-predsji-ga#sigProId6f1db1a5d6

shadowshadow

30.04.2019.

Bratimljenje Opštine Mojkovac i grada Belišće

Povodom obilježavanja Dana grada Belišća i njegovog 135. rođendana potpisan je Sporazum o saradnji i uspostavljanju prijateljskih odnosa između Grada Belišća i Opštine Mojkovac.
Potvrđujući uvjerenje u principe prijateljstva, slobode, demokratije, mira i ljudskih prava, a u cilju uspostavljanja međusobnih privrednih, kulturnih i društvenih odnosa, Grad Belišće i Opština Mojkovac potpisali su Sporazum o saradnji i uspostavljanju prijateljskih odnosa.
Ovim činom potvrdili su svoju opredijeljenost u sprovođenju politike prijateljstva i međunarodne saradnje, u postizanju ciljeva koji će doprinijeti boljem upoznavanju i uzajamnom poštovanju stanovnika Belišća i Mojkovca, te koji će doprinijeti sveobuhvatnijoj i povezanijoj Evropi.
Predsjednik opštine Mojkovac g. Ranko Mišnić je ovom prilikom poručio:
"Ovo što danas "stavljamo na papir", istovremeno stavljamo i u naša srca ali i u naše radne bilježnice, u naše projektne zadatke, skupštinske odluke. Želimo i hoćemo da svaki stanovnik Belišća i Mojkovca od danas bude bogatiji za nove ideje, nove perspektive, nova prijateljstva. Za nove mogućnosti. Da poslovno, ekonomski, turistički, kulturno, sportski i na ostale kreativne načine nastave da daju život našim današnjim potpisima.
Danas šaljemo poruku i našim državama da smo kao lokalne zajednice sposobni i spremni da na našim nivoima odgovornosti realizujemo projekte na kojima se baziraju integracije kao osnova državnih politika.
Dozvolite mi da kao čovjek koji je zapamtio sve dobrobiti kada je ovaj prostor jedinstveno funkcionisao, kada smo zajednički slavili one poslednje šampionske zaveslaje Ljubeka i Janjića, izrazim zadovoljstvo što je pobratimstvo Belišća i Mojkovca potpisano baš uoči Prvomajskog uranka.
Belišće i Mojkovac su uranili. Neka za nama krenu i ostali."

View the embedded image gallery online at:
http://mojkovac.me/predsjednik/sluzba-predsji-ga#sigProId13456ae6c2

shadowshadow

27.04.2019.

Predstavnici opština Fužine i Klana iz Primorsko - Goranske županije posjetili su opštinu Mojkovac

Predstavnici opština Fužine i Klana iz Primorsko - Goranske županije posjetili su opštinu Mojkovac gdje su ih primili predsjednik Ranko Mišnić i potpredsjednik Slavenko Blažević sa saradnicima.
 Radna posjeta je uslijedila kao uzvratna kada su predstavnici opština Petnjica, Gusinje i Mojkovac bili u radnu posjetu ovim opštinama i Vinodolskoj opštini. Dogovorene su zajedničke aktivnosti na razvoju turizma i preduzetništva, kao i kulturna i sportka saradnja.

View the embedded image gallery online at:
http://mojkovac.me/predsjednik/sluzba-predsji-ga#sigProId09bf37084a

shadowshadow

13.04.2019.

Predsjednik Opštine Mojkovac g. Ranko Mišnić boravio je u radnoj posjeti u Opštini Stara Pazova

Predsjednik Opštine Mojkovac g. Ranko Mišnić boravio je u radnoj posjeti u Opštini Stara Pazova na poziv predsjednika g. Đorđa Radinovića. Tom prilikom su ragovarali o razvoju privrede, mogućnostima za saradnju dvije opštine i obišli industrijske zone u kojima Stara Pazova bilježi konstantan trend rasta broja kompanija i preduzeća koji su za svoj biznis odabrali ovu opštinu, a na procentu nezaposlenih, od svega nekoliki posto pozavidjeli bi i mnogi evropski gradovi.
Na teritoriji opštine Stara Pazova trenutno postoje četiri industrijske zone na površini od oko 1.500 ha. Postojeće zone su infrastrukturno opremljene i u potpunosti zadovoljavaju potrebe i nekih od najuspešnijih svetskih kompanija koje su svoja postrojenja izgradile u tim zonama kao što su: Mercedes-Benz, Nestle, Volvo, Husqvarna, Gorenje, DHL, Muhlbauer, Alumil, Milšped, Grubin, Greiner i JP Packaging, Artinvest.

View the embedded image gallery online at:
http://mojkovac.me/predsjednik/sluzba-predsji-ga#sigProId09bf37084a

shadowshadow

10.04.2019.

Posjeta Delegacije Olimpijskog centra „Jahorina”

Delegaciju Olimpijskog centra "Jahorina" na čelu sa direktorom Dejanom Ljevnaićem u Mojkovcu primio predsednik opštine Mojkovac, g. Ranko Mišnić sa saradnicima. Razlog posjete je obilazak budućeg ski centra „Žarski“ i razmjena iskustava i ideja na temu planskog razvoja ski centra, ali i cijele sjeverne regije Crne Gore.
Ovom prilikom predsjednik Mišnić je istakao da je Vlada Crne Gore, na čelu sa premijerom Duškom Markovićem stavila akcenat na razvoj sjevera kroz prvenstveno razvoj skijališta, jer prirodni potencijali i ljepote naših planina mogu da pariraju najboljim evropskim skijalištima. Takođe je dodao da su težnje Opštine Mojkovac da se planski i sistemski razvija ski centra, jer je to najbolji put do uspeha.
S obzirom na veliko prethodno iskustvo koje ima u radu, direktor OC „Jahroina“ g. Dejan Ljevnaić sa saradnicima je iskoristio ovu posjetu kako bi dao savjete i mišljenje u kojem je pravcu najbolje da Mojkovac krene i tom prilikom istakao: „Dok nisam obišao Mojkovac i ostale Crnogorske planine nisam vjerovao da u Evropi još uvek postoji ovakav potencijal za razvoj skijališta, koji do danas nije realizovan. Savršena konfiguracija terena, uz male radove može dati odličan rezultat. Smatram da je JP Skijališta Crne Gore na čelu sa mojim kolegom Milošem Popovićem, u velikoj prednosti jer počinju da rade “od nule”, mogu da prilagode izgradnju tražnji i navikama skijaša. Najvažnije je da sada dobro isplaniraju aktivnosti i projekte, jer su u ovom poslu greške izuzetno skupe i neispravljive. Siguran sam da Mojkovac, zajedno sa Kolašinom može da postane ozbiljan turistički paket, ne samo za turiste, već i za investitore, a kao rezultat svega mogu da dođu u situaciju da imaju potpunu uposlenost, toliko veliku da počnu da uvoze radnu snagu. Poznato je da 1 zaposleni na žičari, indirektno zapošljava 5 ljudi u privredi i da je lanac turističke potrošnje ogroman. Prvi efekat je u povećanju cijena u real estate, a nakon toga pokreće zamajac turističke potrošnje gde ljudi iz lokala treba da nađu svoju šansu u proizvodnji hrane, sira, mleka, mesa, otvaranju ugostiteljskih objekata, hotela, ski renti, ski škola i dr.”

View the embedded image gallery online at:
http://mojkovac.me/predsjednik/sluzba-predsji-ga#sigProId37712870f8

shadowshadow

27.03.2019.

Ambasador Republike Hrvatske u Crnoj Gori NJ.E. Veselko Grubišić u posjeti Opštini Mojkovac 

Na sastanku sa predsjednikom Mišnićem razgovaralo se o realizovanim i započetim razvojnim projektima u Mojkovcu, ali i potencijalnim projektima i aktivnostima na kojima bi sarađivali.
Fokus je bio i na prenošenju iskustava u procesu predpristupnih pregovora za članstvo u Evropskoj uniji kroz koje je prolazila Hrvatska, ali i mogućnostima saradnje i zajedničkog apliciranja za sredstva EU kroz razne transnacionalne programe koji su nam na raspolaganju.

View the embedded image gallery online at:
http://mojkovac.me/predsjednik/sluzba-predsji-ga#sigProId293715878f

shadowshadow

13.03.2019.

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja g.Milutin Simović u posjeti Opštini Mojkovac

U radnoj posjeti u Mojkovcu boravio je ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja g. Milutin Simović sa saradnicima.
Sa predsjednikom opštine Mojkovac g. Mišnićem i saradnicima razgovarao je o projektima koji se realizuju i koji će se realizovati u cilju razvoja ruralnog područja naše opštine, kao i podršci koju obezbeđuju kako Ministarstvo tako i Opština kroz svoje Agrobudžete.
"Danas smo u Mojkovcu jer su, kao što smo i najavili, najvažnije i najšešće adrese našeg rada adrese vrijednih domaćina i preduzetnika i odgovornih lokalnih samouprava, sa željom i potrebom da svi zajedno unapređujemo našu poljoprivredu i uslove života na selu.
Vodimo otvorene i domaćinske razgovore i dogovaramo brojne projekte koje ćemo zajednički realizovati.
Završićemo vodovod u Podbišću, za šta je Vlada opredijelila preko 100.000 eura.
Dogovorili smo rekonstrukciju mosta u Gostilovini i rekonstrukciju i otvaranje otkupnog centra za mlijeko u Poljima.
U neposrednoj komunikaciji sa domaćinima, preduzetnicima i mještanima, ukazali smo na brojne šanse i mogućnosti koje je Vlada obezbijedila u ovogodišnjem izdašnom Agrobudžetu.
Zajednički je utisak, opredjeljenje i odlučnost svih nas i naših sagovornika da nastavljamo svi zajedno, i Vlada i lokalna samouprava i vrijedni domaćini", istakao je minsitar Simović.
Predsjednik Mišnić je posebno istakao izuzetno dobru saradnju sa Ministarstvom poljoprivrede i ruralnog razvoja, najavio punu podršku poljoprivrednim proizvođačima i izrazio želju da ove godine bude mnogo više korisnika mjera Agrobudžeta kojima će Agro biznis centar Opštine Mojkovac biti pouzdan partner prilikom realizacije konkretnih aktivnosti.

View the embedded image gallery online at:
http://mojkovac.me/predsjednik/sluzba-predsji-ga#sigProId6d7a143553

shadowshadow

08.03.2019.

Ministar odbrane g.Predrag Bošković u posjeti Opštini Mojkovac

Predsjednik Opštine Mojkovac g. Ranko Mišnić i predsjednik Skupštine Opštine Mojkovac g. Dragomir Mrdak primili su Ministra odbrane g. Predraga Boškovića sa saradnicima.
Na sastanku razgovarali su o izazovima koji će se zajednički rešavati. Prije svega definisani su lokalni putevi u ruralnom području koji će biti stavljeni u funkciju uz pomoć inžinjerije Vojske Crne Gore, a saglasnost je postignuta i kada je u pitanju ustupanje vježbališta na Sinjajevini za vježbe Vojske, i da su urađene sve neophodne studije koje dokazuju da neće biti nikakvih štetnih uticaja na životnu sredinu.
Zajednički su konstatovali da je bilo veliko interesovanje mladih za dobrovoljno služenje vojnog roka, pa će u drugoj polovini ove godine biti raspisan novi konkurs sa većim brojem mjesta kako bi se na taj način širila baza budućih vojnih obveznika.

View the embedded image gallery online at:
http://mojkovac.me/predsjednik/sluzba-predsji-ga#sigProId6297a20b1f

shadowshadow

10.02.2019.

Prezentacija Agrobudžeta za 2019. godinu Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Predsjednik Opštine Mojkovac g. Mišnić je izrazio veliko zadovoljstvo što je Agrobudžet za 2019. godinu uvećan za 12.4 miliona eura u cilju razvoja poljoprivrede i potvrdio da bez osnaženih domaćinstava i razvoja sela nema ni razvoja u cjelini.
Generalni direktor Direktorata za ruralni razvoj g. Konjević je istakao da Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja uvećanjem Agrobudžeta za ovu godinu za 31% jasno pokazuje da će biti obezbijeđena značajno izdašnija sredstva i programi bespovratne podrške u cilju dinamičnijeg razvoja poljoprivrede.
Poljoprivrednim proizvođačima će biti dodatno objašnjene procedure i pravila koja se moraju ispoštovati kako bi što više aplikacija prema Ministarstvu bilo uspješno ocijenjeno.
Opština Mojkovac je svojim Agrobudžetom opredijelila 101 000eura za 2019. godinu čija će prezentacija biti naknadno održana.

View the embedded image gallery online at:
http://mojkovac.me/predsjednik/sluzba-predsji-ga#sigProId62e6e97fc4

shadowshadow

07.02.2019.

U Mojkovcu je održan prvi sastanak Koordinacionog tijela za Program "Čovjek i biosfera - basen rijeke Tare", a za predsjednika ovog tijela izabran je g. Ranko Mišnić - predsjednik Opštine Mojkovac.

Pogledajte članak na linku (Izvor:Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja)

View the embedded image gallery online at:
http://mojkovac.me/predsjednik/sluzba-predsji-ga#sigProId2b8bf2e5b5

shadowshadow

05.02.2019.

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja u Opštini Mojkovac predstavilo RCTP prjekat 

U Opštini Mojkovac je poljoprivrednim proizvođačima predstavljen RCTP projekat Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, kao i mjere i oblasti koje će biti podržane. Tom prilikom je potpisan i Memorandum o saradnji između Opštine Mojkovac i kompanije "Monte Bianco d.o.o." iz Danilovgrada koja se bavi proizvodnjom sira.
Predsjednik Opštine Mojkovac g. Ranko Mišnić je istakao da je poljoprivreda jedna od najvažnijih grana razvoja i da je cilj Opštine da se u narednom periodu definišu vrste i poljoprivredne djelatnosti koje bi svojim unapređenjem bile temelj prepoznatljivosti ovog kraja
„U prethodnoj godini akcenat podrške bio je na unapređenju proizvodnje bobičastog voća, kao i razvoju ovčarstva jer smo analizirajući dosadašnja iskustva zaključili da ova grana može više i bolje ali naravno drugačijim pristupom.
U 2019. godini nastavićemo sa praksom „uzmi - vratićeš“ koju smo započeli sa rasom ovaca romanovski, ali i značajnu podršku ćemo usmjeriti na razvoj stočarstva kroz nabavku i podjelu junica kako bi unaprijedili stočni fond naših farmera.
Da smo ozbiljno pristupili razvoju stočarstva govori i činjenica da danas ovdje potpisujemo i Memorandum o saradnji sa kompanijom d.o.o Monte Bianco iz Danilovgrada koja se bavi proizvodnjom sira i sa kojom ćemo, nadam se, uspostaviti dogoročnu saradnju kada je otkup mlijeka u pitanju na obostrano zadovoljstvo, a kroz podrušku Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja unaprijediti kapacitete poljoprivrednih proizvođača i ruralnu infrastrukturu."

View the embedded image gallery online at:
http://mojkovac.me/predsjednik/sluzba-predsji-ga#sigProId57d4431232

shadowshadow

24.01.2019.

Direktorica Nacionalne turističke organizacije u posjeti Opštini Mojkovac

Predsjednik Opštine Mojkovac g. Ranko Mišnić primio je u svom kabinetu direktoricu Nacionalne turističke organizacije Crne Gore gđu Željku Radak Kukavičić sa saradnicima i tom prilikom su razgovarali o izazovima kada je razvoj turizma u Mojkovcu u pitanju, ali i defiinisali okvire buduće saradnje.

Takođe, održan je i sastanak sa mojkovačkim privrednicima u oblasti turizma koji su imali priliku da iznesu sve ono što su barijere na koje nailaze u radu ali i predloge za kreiranje pozitivnog ambijenta i novih turističkih sadržaja po kojima će Mojkovac biti prepoznatljiv.

Pogledajte članak na linku (Izvor:CDM)

https://www.cdm.me/ekonomija/snaznija-saradnja-opstine-mojkovac-i-nacionalne-turisticke-organizacije/

View the embedded image gallery online at:
http://mojkovac.me/predsjednik/sluzba-predsji-ga#sigProId7331871d60

shadowshadow

15.11.2018.

Predsjednik Opštine Mojkovac g. Ranko Mišnić učestvovao je na „Međunarodnoj konferenciji gradova svijeta 2018“, koja se održava u kineskom gradu Wuhan i koja okuplja više od 1000 gradonačelnika i predstavnika lokalnih vlasti iz Kine i cijelog svijeta. 

Predsjednik Mišnić je imao izlaganje na temu: „Održivi urbani razvoj“ ispred Delegacije iz Crne Gore koju su činili i predsjednici opština Kolašin i Plužine, kao i predstavnik Zajednice opština Crne Gore:

"Svijet u malom - koji su cijenjeni domaćini ove Konferencije uspjeli da okupe, vjerujemo da će poslati dovoljno jake, inspirativne i konkretne poruke kako bi koncept održivosti postao još snažniji i globalno prihvaćeniji i da ćemo svojim aktivnim učešćem uspjeti da doprinesemo ukupnom uspjehu.
Generacije koje dolaze na to nas obavezuju!"

View the embedded image gallery online at:
http://mojkovac.me/predsjednik/sluzba-predsji-ga#sigProIdbe98aae8a0

shadowshadow

08.11.2018.

Direktor Poreske uprave Crne Gore u posjeti Opštini Mojkovac

Opština Mojkovac predstavlja pozitivan primjer među opštinama kada je u pitanju stepen poreske disipline i redovnost u izmirivanju poreskih obaveza, ocijenjeno je tokom sastanka direktora Poreske uprave Miomira M. Mugoše i predsjednika Opštine Mojkovac Ranka Mišnića.

“Imajući u vidu da jedno lokalno preduzeće sa terorije Opštine Mojkovac-doo Gradac izmiruje obaveze kroz reprogram, naglasio je da ohrabruje činjenica da je ponađen modalitet za uspostavljanje dinamike redovnog servisiranja dospjelih obaveza od strane ovog obveznika, te da neće biti kašnjenja u izmirivanju ni tekućih potraživanja od strane istog od januara 2019. godini, što je i obaveza svih lokalnih preduzeća na nivou lokalne samouprave”, saopšteno je iz Poreske uprave.

Mišnić je istakao da dugovi koji su naslijeđeni iz ranijih perioda još uvijek ne dozvoljavaju funkcionisanje Komunalnog preduzeća u punom kapacitetu, ali da isto i sa skromnim sredstvima sa kojima raspolaže, servisira sve aktivnosti iz svoje nadležnosti i stvara nove proizvode u skladu a onim što su trendovi i obaveze kada su u pitanju zaštita životne sredine i unapređenje uslova života stanovnika Mojkovca.

“Sastanak je bio prilika i da se na bilateralnom nivou dogovore aktivnosti vezane za buduću bližu saradnju, posebno imajući u vidu važne investicione i infrastrukturne projekte čija realizacija je u toku, kao što su izgradnja SKI centra Žarski i regionalni put, zbog kojih ova regija posjeduje veliki razvojni potencijal, a koji će imati pozitivne efekte i na naplatu javnih prihoda i rast privredne aktivnosti na teritoriji Opštine Mojkovac”, zaključuje se u saopštenju Poreske uprave.

Pogledajte članak na linku (Izvor:CDM)
https://www.cdm.me/ekonomija/opstina-mojkovac-redovno-izmiruje-poreske-obaveze/

View the embedded image gallery online at:
http://mojkovac.me/predsjednik/sluzba-predsji-ga#sigProIdf417fb7350
 
shadowshadow

25.10.2018.

Opštinu Mojkovac posjetio je ambasador Kine u Crnoj Gori Liu Jin sa saradnikom

Na sastanku u kabinetu predsjednika razgovaralo se o realizovanim, ali i potencijalnim projektima i aktivnostima na kojima bi zajednički sarađivali.
“Saradnja sa ambasadom u prethodnom periodu bila je na visokom nivou gdje kao rezultat danas imamo unapređenu infrastrukturu u oblasti školstva na lokalnom nivou kroz adaptaciju osnovnih škola u Lepencu i Prošćenju, kao i unaprijeđene uslova za kvalitetniji život građana kroz uređenje glavnog gradskog parkinga”, navedeno je iz mojkovačke Opštine.
Nakon sastanka ambasador je sa predsjednikom opštine Mišnićem posjetio Osnovnu školu “Radomir Rakočević“ u Prošćenju za čiju je adaptaciju Ambasada izdvojila 30 hiljada eura.

Pogledajte članak na linku (Izvor:CDM)

https://www.cdm.me/drustvo/saradnja-opstine-mojkovac-i-kineske-ambasade-na-visokom-nivou/

View the embedded image gallery online at:
http://mojkovac.me/predsjednik/sluzba-predsji-ga#sigProId2f172968f5
 
shadowshadow

26.09.2018.

Kao izraz posebne pažnje predsjednik Opštine Mojkovac Ranko Mišnić je danas uručio prigodan poklon djeci prvog, drugog, trećeg i četvrtog razreda svih osnovnih škola u Mojkovcu.
Kako su saopštili iz ove opštine, školske pribore dobili su učenici OŠ Aleksa Đilas Bećo, OŠ Radomir Rakočević, Prošćenje i OŠ Milovan Rakočević- Lepenac.
Mišnić je najavio da ovo neće biti usamljena aktivnost kada je u pitanju podrška obrazovanju na lokalnom nivou, kao i da neće izostati ni ulaganje u infrastrukturu kako bi se stvorili što bolji uslovi za realizaciju nastavnih aktivnosti.
Ispred osnovnih škola zahvalio se direktor OŠ Aleksa Đilas Bećo, Veselin Bulatović.
“Opština Mojkovac je uvijek imala sluha i osjetljivosti za sve potrebe škole i uvijek je izlazila u susret, na čemu im se najiskrenije zahvaljujemo. Da napomenem, Opština Mojkovac je i ove godine obezbijedila  besplatne udžbenike za sve učenike prvog razreda”, kazao je Bulatović.

Pogledajte članak na linku (Izvor:CDM)

https://www.cdm.me/drustvo/opstina-mojkovac-poklonila-skolski-pribor-osnovcima/

View the embedded image gallery online at:
http://mojkovac.me/predsjednik/sluzba-predsji-ga#sigProId3b75445c79

shadowshadow

02.04.2018.

Obavještavaju se studenti koji su ostvarili pravo na studentsku stipendiju za školsku 2017/2018 kao i pravo za  na dodjelu sredstava za kupovinu stručne literature  da će prijem od predsjednika opštine mojkovac biti organizovan u četvrtak , 05.04.2018. godine u 14:00 h u multimedijalnoj sali opštine mojkovac.

 Dobrodošli !
shadowshadow

 02.04.2018.

Dana 02.04.2018. godine predsjednik Opštine Mojkovac g. Ranko Mišnić je bio u radnoj posjeti kod predsjednika Privredne komore Crne Gore g. Vlastimira Golubovića na kojoj su dogovorene mnogobrojne zajedničke aktivnosti koje će doprinijeti unapređenju ambijenta za razvoj privrede u Mojkovcu.

shadowshadow

 26.02-27.02.2017.

Predsjednik Opštine Mojkovac g. Ranko Mišnić 26.-27. februara 2018. godine učestvuje na Simpozijumu predsjednika opština na temu „Održivi i inkluzivni urbani razvoj u Jugoistočnoj Evropi-Gradovi građanima“ u organizaciji Svjetske Banke u Beču.
aaaa
shadowshadow
 
06.02.2018.

Predsjednik Opštine Mojkovac, g-din Ranko Mišnić, sa saradnicima ugostio je 06.02.2018. godine direktora OŠ "Aleksa Đilas Bećo", g-dina Bulatovića sa saradnicima, povodom dobijanja prestižne državne nagrade "OKTOIH".

 Ovom prilikom, predsjednik je izrazio zadovoljstvo postignutim rezultatima u oblasti obrazovanja i vaspitanja.

 Predsjednik je najavio jaču i odlučniju podršku u svim segmentima rada obrazovnih ustanova Mojkovca, na zadovoljstvo učenika, prosvetnih radnika i Opštine Mojkovac

 _______________

28.12.2012.

Dana 28.12.2012. sekretar Sekretarijata za društvene djelatnosti, propise i kadrove Opštine Mojkovac, Novka Vlaović, i predstavnici Centra za socijalni rad, Sreten Pejović i Simo Delić, posjetili su JU Dom za stare "Bijelo Polje" u Bijelom Polju.

Ovom prilikom za 12 štićenika Doma koji su porijeklom iz Mojkovca, uručeni su pokloni povodom novogodišnjih praznika, koje je donirala Opština Mojkovac.

  

14.12.2012.

 Dana 14.12.2012. godine predsjednik Opštine Mojkovac, Dejan Medojević, i predstavnik Centra za socijalni rad, Sonja Damjanović, posjetili su JU Dječji dom "Mladost" u Bijeloj.

Ovom prilikom štićenike doma "Mladost" koji su porijeklom iz Mojkovca gosti su obradovali paketićima povodom predstojećih novogodišnjih praznika kao i novčanim iznosom od po 50,00€.

Radujući se novogodišnjim poklonima i posjeti svojih sugrađana, mališani i uprava JU Dječji dom "Mladost" izrazili su veliku zahvalnost.

 

 

KABINET PREDSJEDNIKA OPŠTINE MOJKOVAC

shadowshadowshadow

 

 

26.10.2012.

 

U skladu sa članom 2 Zakona o lokalnoj samoupravi ("Sl.list CG", br. 38/12), Služba predsjednika i glavnog administratora,

 

OBJAVLJUJE

 

Ugovor broj 01-1388 od 10.10.2012. sklopljen između Opštine Mojkovac  i Turističke organizacije Mojkovac.

 shadowshadowshadow

 

Predjsednik Opštine Mojkovac, Rješenjem broj 01-287 od 29.02.2012. godine imenovao je Komisiju za procjenu šteta od elementarnih nepogoda. Rješenje možete preuzeti klikom na link RJEŠENJE.

 Obavještavaju se građani da je vrijeme za prijem kod predsjednika Opštine Mojkovac ČETVRTKOM OD 11-13 časova.

EŠTENJE:

Kontakt osoba zadužena za postupanje po zahtjevu za pristup informacijama MAJA IKERVARI, tel. 069 015 600.

 _______________________________________________________________

 

© 2020 Bild studio